The Stand: novi teaser otkriva da slijede gorki dani, dani terora i previranja…

Nakon trailer i prvog postera koji su stigli prošli mjesec, CBS All Access je objavio novi promo i friški poster za tv adaptaciju legendarnog Kingovog postapokaliptičnog romana The Stand.

“Opasno je biti prorok za vrijeme previranja.”

Tvorci serije i scenaristi su Josh Boone (The Fault in Our Stars) i Ben Cavell (Justified, Homeland). Boone je ujedno i jedan od režisera (prve i posljednje epizode), a Cavell je i showrunner. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King su sudjelovali u adaptaciji romana za potrebe CBS-ove serije. Dapače Stephen King je čak i napisao finale koje će ići van granica njegovog popularnog romana iz 1978. godine.

Ovako svijet završava. “S nanosekundom računalne pogreške u laboratoriju Ministarstva obrane i milijunom uobičajenih kontakata koji čine poveznice u lančanom pismu smrti. I tako je stigao sumorni novi svijet sutrašnjice, svijet lišen institucija, svijet bez 99% ljudi. Svijet u kojem šačica paničnih preživjelih bira stranu – ili je izabrana. Svijet u kojem dobro počiva na krhkim ramenima 108-godišnje majke Abigail – a najgore noćne more zla utjelovljene su u “čovjeku” sa smrtonosnim osmijehom i neizrecivim moćima: Randall Flagg, mračni čovjek.”

Serija će izmješati kronologiju Kingovog romana, odnosno radnja se neće odvijati na isti linearni način kao kod ABC-jeve adaptacije iz 1994. godine. Već na početku se otkriva svijet devastiran virusom. Prva epizoda započinje s preživjelima u maskama i zaštitnoj opremi kako čiste susjedstvo od mrtvih u Boulderu, Coloradu. Ti ljudi, žene i muškarci su među posljednjima ostacima čovječanstva, te nastoje ponovno pokrenuti društvo. Svaki od njih je imun na Captain Trips virus, koji je ubio sve ostale. Oni nose maske i zaštitnu opremu jer je čišćenje propadajućih ljudskih tijela vrlo neuredan posao. Kako ćemo upoznavati glavne likove u razrušenom svijetu, vidjet ćemo flashbackove s njihovim starim životima u trenutku kada je pandemija pogodila.

Glavne uloge tumače James Marsden (Westworld) kao Stu Redman, Amber Heard (Aquaman) kao Nadine Cross, Alexander Skarsgård (Big Little Lies) kao Randall Flagg, Greg Kinnear (As Good as It Gets) kao Glen Bateman, Whoopi Goldberg (Nobody’s Fool) kao Majka Abigail, Odessa Young (Assassination Nation) kao Frannie Goldsmith, Nat Wolff (Paper Towns) kao Lloyd Henreid, Henry Zaga (The New Mutants) kao Nick Andros, Jovan Adepo (Overlord) kao Larry Underwood, Owen Teague (IT) kao Harold Lauder, Brad William Henke (Orange Is the New Black) kao Tom Cullen, Daniel Sunjata (Rescue Me) kao novi lik – Cobb, Katherine McNamara (Arrow) kao Julie Lawry, Eion Bailey (Band of Brothers) kao Teddy Weizak, Hamish Linklater (Legion) kao dr. Ellis i Heather Graham (The Hangover) kao Rita Blakemoor.

The Stand na CBS All Access stiže 17. prosinca. Očekuje nas ukupno devet epizoda koje će stizati na tjednoj bazi.

The Stand

Check Also

Serija Goodbye Earth istražuje život usred odbrojavanja do sudnjeg dana

Nekako nam je do sada izmicala ispod radara korejska SF serija Goodbye Earth, koja za …

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics