The Stand: kraj svijeta prigodno dolazi na kraju godine!

Trenutno je radi jednog Tweeta izbila čitava jedna polemika oko Stephena Kinga, no mi se time nećemo baviti. Ono čime ćemo se baviti jest CBS-ova adaptacija njegovog romana The Stand. Sada konačno znamo kada je otprilike možemo očekivati. Unatoč tome što je produkcija na limitiranoj seriji počela prošle jeseni, ona će na CBS All Access stići tek na kraju ove godine, točnije negdje u razoblju od listopada do prosinca. Tu je informaciju dao sam CBS na panelu u sklopu zimske TCA ture.

Josh Boone (The Fault in Our Stars) i Ben Cavell (Justified, Homeland) zajedno vode projekt i pišu scenarij, dok će Boone i režirati. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King sudjeluju u adaptaciji romana za potrebe CBS-ove serije. Dapače Stephen King je čak i napisao finale koje će ići van granica njegovog popularnog romana iz 1978. godine.

Glavnu glumačku ekipu čine Alexander Skarsgård, Whoopi Goldberg, Jovan Adepo, Owen Teague, Greg Kinnear, Brad William Henke, Nat Wolff, Daniel Sunjata, James Marsden, Amber Heard, Odessa Young, Eion Bailey, Katherine McNamara, Heather Graham, Marilyn Manson, Hamish Linklater i Henry Zaga.

Kingov roman The Stand je objavljen 1978. godine. Već smo 1994. godine dobili njegovu adaptaciju u vidu ABC-ove mini serije od 4 epizode, koju je režirao Mick Garris. Ta je adaptacija dobila čak šest Emmy nominacija, a od njih je osvojila dva Emmyja. King je najavio da će nova adaptacija imati znatno manje restrikcija i puno veći budžet od prvotne mini serije.

Serija će oživjeti fantastičnu Kingovu viziju svijeta gdje je čovječanstvo desetkovano, radi supergripe koja je ubila više od 99% ljudske populacije u razdoblju od svega nekoliko tjedana. Šačica imunih nastoji preživjeti u svijetu gdje se formiraju novi savezi i nove zajednice. Sudbina čovječanstva leži na ramenima dobronamjerne Majke Abagail, i njezinih pratitelja… koji će se morati suočiti s njihovom najvećom noćnom morom, demonskim Randallom Flaggom…

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics