The Stand: Stephen King je napisao novi kraj za CBS-ovu seriju

Već vjerojatno znate da CBS All Access razvija mini seriju baziranu na Kingovom epskom postapokaliptičnom romanu The Stand, što je službeno potvrđeno još početkom godine kada je naručeno 10 epizoda. Tada je također otkriveno da je i dalje uz projekt vezan Josh Boone (The Fault In Our Stars, The New Mutants) na kojem je u ovoj ili onoj verziji radio još od 2014. godine. No vrlo uzbudljiva novost jest da je sam Stephen King napisao finale koje će ići van granica njegovog popularnog romana iz 1978. godine.

“Za fanove romana koji su se pitali što se dogodilo s preživjelima ta epizoda će imati priču koja nas vodi van granica knjige kako bi mogli odgovoriti na ta pitanja.” – izjavila je Julie McNamara sa CBS All Accessa.

“Scenarij za finalnu epizodu je napisan. Bilo mi je drago što mi je Josh Boone dao tu priliku, jer mi je taj završni dio priče bio na pameti zadnjih 30 godina.” – objavio je King na svom Twitter profilu.

Josh Boone će surađivati s Benom Cavellom (Justified, Homeland), te će zajedno voditi projekt i napisati scenarij, dok će Boone i režirati seriju. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King će sudjelovati u adaptaciji romana za potrebe CBS-ove serije.

Što se kastinga tiče, sada su i službeno potvrđeni neki od glumaca koji su bili u pregovorima za glavne uloge:

James Marsden (Westworld) kao Stu Redman. Stu je nekadašnji vojnik, i prvi je otkriveni čovjek koji ima prirodni imunitet na virus koji je ubio većinu populacije Zemlje. On s vremenom postaje vođa u zajednici poznatoj kao Free Zone, i suprotstavlja se zlom Randallu Flaggu, Kingovom negativcu koji se pojavljuje u nekoliko njegovih djela.

Amber Heard (Aquaman) kao Nadine Cross. Ona je učiteljica u prvatnoj školi i djevica koja vjeruje kako je njezina sudbina da bude uz Flagga.

Odessa Young (Assassination Nation) kao Frannie Goldsmith. Trudnica, koja napušta svoju zajednicu uništenu virusom, i kreće dalje s čovjekom poznatim kao Harold Lauder da bi se na kraju zaljubila u Stua.

Henry Zaga (The New Mutants) kao Nick Andros. Nick je gluhi i nijemi mladić koji nosi povez preko oka u većini Kingovih romana.

The Stand je priča o izbijanju smrtonosne supergripe koja je ubila više od 99% ljudske populacije u razdoblju od svega nekoliko tjedana. Šačica imunih nastoji preživjeti u svijetu gdje se formiraju novi savezi i nove zajednice. Među njima se ističe mirno utočište koje vodi dobronamjerna Majka Abagail, ali i divlji grad bez zakona kojim vlada demonski Randal Flagg.

The Stand će na CBS All Access stići negdje 2020. godine.

The Stand

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Finalni trailer za Super Mario Bros. Film

Danas je objavljen finalni trailer za The Super Mario Bros. Movie odnosno Super Mario Bros. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics