The Stand: CBS-ova adaptacija Kingovog romana okuplja zvučna glumačka imena

Seriju baziranu na Kingovom epskom postapokaliptičnom romanu The Stand razvija CBS All Accessu, što je službeno potvrđeno još početkom godine kada je naručeno 10 epizoda. Tada je također potvrđeno da je i dalje uz projekt vezan Josh Boone (The Fault In Our Stars, The New Mutants) na kojem je u ovoj ili onoj verziji radio još od 2014. godine, kada je inicijalno u igri bio film, pa zatim čak četiri filma, a potom je 2015. u planu bila miniserija koju je u završnici trebao popratiti film.

Josh Boone će surađivati s Benom Cavellom (Justified, Homeland), te će zajedno voditi projekt i napisati scenarij, dok će Boone i režirati seriju. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King će sudjelovati u adaptaciji romana za potrebe CBS-ove serije.

Prema ekskluzivnim navodima s Collidera, koji se poziva na nekoliko izvora stigla je vijest kako je trenutno u pregovorima nekoliko glumaca i to za sljedeće uloge:

James Marsden (Westworld) kao Stu Redman. Stu je nekadašnji vojnik, i prvi je otkriveni čovjek koji ima prirodni imunitet na virus koji je ubio većinu populacije Zemlje. On s vremenom postaje vođa u zajednici poznatoj kao Free Zone, i suprotstavlja se zlom Randallu Flaggu, Kingovom negativcu koji se pojavljuje u nekoliko njegovih djela.

Amber Heard (Aquaman) kao Nadine Cross. Ona je učiteljica u prvatnoj školi i djevica koja vjeruje kako je njezina sudbina da bude uz Flagga.

Whoopi Goldberg (Ghost) kao Majka Abagail. Ona je svojevrsni vođa preživjelih “dobrih” ljudi, koji nisu ljubitelji Randalla Flagga. Poput Stua, ona je imuna na virus, i tvrdi da je Božji prorok.

Greg Kinnear (Little Miss Sunshine) kao Glen Bateman. Glen je profesor koji pati od artritisa. On udružuje snage sa Stuom na njihovom putovanju do Majke Abigail.

Odessa Young (Assassination Nation) kao Frannie Goldsmith. Trudnica, koja napušta svoju zajednicu uništenu virusom, i kreće dalje s čovjekom poznatim kao Harold Lauder da bi se na kraju zaljubila u Stua.

Henry Zaga (The New Mutants) kao Nick Andros. Nick je gluhi i nijemi mladić koji nosi povez preko oka u većini Kingovih romana.

The Stand

The Stand je priča o slomu društva i civilizacije nakon izbijanja smrtonosne supergripe koja je ubila više od 99% čovječanstva u razdoblju od svega nekoliko tjedana. Ostaje šačica imunih koji nastoje preživjeti u novom svijetu. Roman se fokusira na dvije skupine preživjelih, grupu koju vodi dobronamjerna Majka Abagail i skupinu koju vodi Randal Flagg, demonska figura koja želi širiti kaos.

Kao što smo gore spomenuli The Stand je već doživio jednu adaptaciju romana. Bila je to solidno prihvaćena ABC-jeva miniserija koja je ostarjela poprilično dobro. Možda još zanimljivija stvar je da čitava priča o novoj adaptaciji nije započela s Booneom 2014. nego 2011. godine kada su uz projekt bili vezani redatelj David Yates i scenarist Steve Kloves s planom za tri filma. Već s krajem iste godine Ben Affleck je upao na mjesto redatelja, i 2012. izjavio kako se materijal pokazao prilično teškim za adaptaciju. Novosti nije bilo sve do 2014. kada redateljsku stolicu preuzima Josh Boone.

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics