The Space Between Worlds je dobitnik nagrade Compton Crook za 2021. godinu!

Zašto danas pišemo o književnom naslovu The Space Between Worlds, zato jer je dobitnik ovogodišnje nagrade Compton Crook. Upravo je danas The Baltimore Science Fiction Society (BSFS) najavio kako je dobitnik za 2021. godinu The Space Between Worlds autorice Micaiah Johnson. Nagrada se dodjeljuje za najbolji prvi roman u žanru znanstvene fantastike, fantastike i horora. Johnson će također dobiti i novčanu nagradu od 1000 dolara te pozivnicu da bude počasni gost Comptona Crooka na Balticonu (godišnja konvencija BSFS-a) za sljedeće dvije godine (2021. i 2022.), s obzirom da će ovogodišnje izdanje biti održano samo on-line u razdoblju od 28.-31. svibnja.

Radnja pobjedničkog romana u fokusu ima ženu koja putuje u alternativne svemire gdje otkriva neke duboko zabrinjavajuće tajne o tvrtki koja je zapošljava.

Ostali ovogodišnji finalisti su bili:

• Architects of Memory, Karen Osborne
• Axiom’s End, Lindsay Ellis
• Bone Shard Daughter, Andrea Stewart
• Docile, K.M Szpara
• Nameless Queen, Rebecca McLaughlin

BSFS je nagradu Compton Crook prvi puta dodjelio 1983. godine, a prošlogodišnja pobjednica je bila Arkady Martine s romanom A Memory Called Empire. Recentniji dobitnici su također R.F. Kuang za The Poppy War, Nicky Drayden za The Prey of Gods, Ada Palmer za Too Like Lightning i Fran Wilde za Updraft.

Nagrada je dobila ime u znak sjećanja na profesora prirodnih znanosti Comptona Crooka, koji je pisao pod imenom Stephen Tall, i koji je bio vrlo aktivan unutar BSFS-a.

BSFS je neprofitna, dobrotvorna, književna i obrazovna organizacija, posvećena promicanju i uvažavanju znanstvene fantastike u svim njezinim brojnim oblicima.

Compton Crook Award

Check Also

Promocija romana Frina: Atera

Početkom godine održano je predstavljanje prvog urbanopovijesnog fantasy krimi romana o Frini, a sada slijedi …

The Witcher: Sapkowski je otkrio kada stiže nova knjiga o Vješcu

Puno fanova je razočarano s Netflixovom igranom adaptacijom sage o Vješcu Andrzeja Sapkowskog. Najvjerojatnije kao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics