The Silent Sea: nadolazeća Netflixova korejska SF serija

Serija The Silent Sea (radni naziv) je poznata i kao The Sea of Tranquility, a riječ je o novom Netflixovom korejskom SF trileru. Bazirana je na kratkom filmu (37 min.) iz 2014. godine redatelja Choi Hang Yonga, koji će režirati i Netflixovu adaptaciju od osam epizoda. Scenarij potpisuje Park Eunkyo (Mother), a izvršni producent je Jung Woo-sung.

Radnja se odvija u distopijskom svijetu gdje Zemlji u budućnosti nedostaje vode i hrane zbog globalne dezertifikacije. Priča prati skupinu elitnih agenata koji odlaze na napuštenu istraživačku bazu na Mjesecu kako bi sakupili tajanstvene uzorke.

Glavne uloge tumače Bae Doona, Gong Yoo i Lee Joon.

Bae Doona (Kingdom, Sense8) tumači astrobiologinju, doktoricu Song Ji-an, koja se pridružuje timu da otkrije istinu iza nesreće u sada napuštenoj istraživačkoj stanici “Balhae Base” na Mjesecu.

Gong Yoo (Train to Busan, The Age of Shadows, Guardian: The Lonely and Great God) tumači lik Han Yun-jae, karizmatičnog vođu istraživačkog tima koji mora izvršiti ključnu misiju s ograničenim informacijama. Yun-jae sigurnost svojeg tima stavlja iznad svega i ne suzdržava se od toga da sebe stavi u ugrozu radi toga.

Lee Joon (Father is Strange, Lucky) preuzima ulogu glavnog inženjera, kapetana Ryu Tae-seoka, koji je bio elitni član Ministarstva narodne obrane, ali se prijavio za ovu opasnu misiju pokušavajući pobjeći od ‘zagušujućeg’ okruženja u Ministarstvu.

Trailer za kratki film možete pogledati u nastavku, no za trailer za seriju ćete se morati još strpiti, iako je svojedobno bila najavljena za ovu godinu teško da će se to u ovim novim uvjetima dogoditi.

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics