The Sandman: prvi pogled na Netflixovu adaptaciju!

I konačno nije samo san, jučer je objavljen prvi pogled na Netflixovu seriju The Sandman baziranu na kultnom istoimenom strip serijalu Neila Gaimana. Riječ je zapravo o isječku, koji je izašao u sklopu Netflixovog fanovskog virtualnog eventa Tudum. Nakon video materijala Netflix nas je počastio i posterima glavnih aktera serije, osnosno Morpheusa aka Sna iliti Gospodara sna (Tom Sturridge), Strasti (Mason Alexander Park) i Smrti (Kirby Howell-Baptiste). Posteri su kako i priliči vrlo mračni, kako svojim tonom tako i porukama. Isječak je na žalost vrlo kratak, i otkriva nam sam početak priče, kada Roderick Burgess (Charles Dance) sa svojim kultom zarobi Morpheusa.

Ostale likove tumače Gwendoline Christie (Game of Thrones) kao Lucifer Morningstar, Boyd Holbrook (Logan) kao Corinthian, Sanjeev Bhaskar (Yesterday) i Asim Chaudhry (Black Mirror: Bandersnatch) kao Kain i Abel, Jenna Coleman (Doctor Who) kao Johanna Constantine, David Thewlis (Wonder Woman) kao John Dee aka Doctor Destiny, Stephen Fry (V for Vendetta) kao Gilbert, Vivienne Acheampong (The Witches) kao Lucienne i Patton Oswalt (Agents of SHIELD) kao glas gavrana Mateja.

Bogata mješavina modernog mita i mračnog fantasyja u kojoj se besprijekorno isprepliću suvremena fantastika, povijesna drama i legende, The Sandman prati ljude i mjesta na koje je utjecao Morpheus, Kralj snova, dok popravlja kozmičke i ljudske pogreške koje je počinio tijekom svog dugog postojanja.

Scenarij potpisuju Gaiman (American Gods) i Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy) koji je ujedno i showrunner serije.

Još uvijek nije otkriveno kada serija sa svojih 11 epizoda stiže na Netflix, ali očekuje se da će to biti još ove godine.

The Sandman

The Sandman

The Sandman

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Prvi teaser trailer za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su prvi službeni teaser trailer za spin-off seriju Dune: Prophecy, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics