The Punisher i Jessica Jones su otkazani na Netflixu

Sada je službeno, došao je kraj za Marvelov & Netflixov zajednički TV svemir. Bilo je neizbježno, i svi smo očekivali ovakav rasplet događanja. Netflix i Marvel su službeno odlučili otkazati obje preostale zajedničke serije. Mjesec dana nakon što je na Netflixu plasirana druga sezona serije The Punisher streaming servis je odlučio dati sljedeću obavijest:

“Marvelov The Punisher se neće vratiti na Netflix s trećom sezonom. Showrunner Steve Lightfoot, fantastična ekipa i iznimna glumačka postava na čelu s Jonom Bernthalom su ostvarili hvaljenu i neodoljivu seriju za fanove i mi smo jako ponosi što ćemo seriju prikazivati na Netflixu u godinama koje dolaze.”

Zanimljivo je kako se Netflix odlučio na ovaj korak prije nego li je uopće stigla treća sezona serije Jessice Jones koja se očekuje nešto kasnije ove godine.

“Također smo prilikom revizije našeg Marvelovog programa odlučili da će nadolazeća treća sezona Marvelove Jessice Jones ujedno biti i posljednja. Zahvalni smo showrunnerici Melissi Rosenberg, glavnoj glumici Krysten Ritter i kompletnoj ekipi i glumačkoj postavi za tri fantastične i revolucionarne sezone koje je između ostalog prepoznao i Peabody Awards. Zahvalni smo Marvelu na pet godina uspješne suradnje, kao što smo zahvalni i fanovima koji su pratili ove serije od početka.”

Jessica Jones i The Punisher su se tako pridružili ranije otkazanim serijama Daredevil, Iron Fist i Luke Cage. Tko je točno kriv za ovo krvoproliće većinom izvrsnih serija najvjerojatnije nećemo saznati, ali vrlo je izgledno da Disney s lansiranjem vlastitog streaming servisa jednostavno nije htio dati dodatni vjetar u leđa trenutno najvećoj konkurenciji. Disney+ dolazi kasnije ove godine i za početak će biti dostupan samo u Americi.

Hulu je nedavno najavio kako bi vrlo rado vratio sve navedene serije na svom servisu. Da li je to uopće moguće nismo sigurni. Navodno postoji klauzula u ugovoru za sve četiri, sad već bivše Netflixove serije, da se njihovi likovi ne smiju pojavljivati u igranom formatu minimalno dvije godine od otkazivanja na Netflixu. Dapače s obzirom na ove informacije čini se nategnutim čak i povratak serija na servis Disney+. No malo nade se nazire u zahvali fanovima koju je složio šef Marvel TV-a Jeph Loeb, čiji zadnji dio glasi:

“Naši partneri su možda odlučili da ne žele više nastavljati priče ovih fantastičnih likova… ali vi znate Marvel bolje od toga. Kao što je jednom rekao Murdockov otac: ‘Ne mjeri se čovjek po tome kako ga se srušilo, nego kako se ponovo uzdigao’ Biti će nastavljeno…!”

Jeph Loeb je nedavno potpisao ugovor za četiri Marvelove serije i jedan specijal na Huluu, koji će uskoro biti pod Disneyjevom kontrolom nakon konačnog spajanja Disneyja i Foxa.

Netflix

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics