The Peripheral Williama Gibsona stiže na Amazon

Amazon će ekranizirati roman The Peripheral Williama Gibsona. Kako javlja Deadline, radi se o TV seriji čiji će izvršni producenti biti Jonathan Nolan i Lisa Joy, kreativni dvojac iza HBO-ve znanstveno-fantastične serije Westworld. Autor serije bit će Scott B. Smith (pisac romana A Simple Plan). Režiju će potpisati Vincenzo Natali, poznat po kultnom horor filmu Cube i redatelj nedavnog izišlog filma In the Tall Grass, kojeg smo recenzirali ovdje. Amazon je razvijao ovaj projekt još od rane 2018. godine a Nolan i Joy prihvatili su ga ovo proljeće nakon što su potpisali masivni ugovor o suradnji sa Amazonom na period od pet godina.

Prvi put objavljen 2014. godine, The Peripheral se odvija u vrlo, vrlo bliskoj budućnosti. Glavna junakinja Flynne Fisher i njezina obitelj pokušavaju preživjeti u zaboravljenom kutku ekonomski upropaštene ruralne Amerike. Usprkos svojoj inteligenciji i ambiciji, Flynne naizgled nema budućnosti… dok budućnost ne stigne po nju.

Nakon što je romanom Neuromancer 1984. ozbiljno zakotrljao podžanr cyberpunka, William Gibson se dvadesetak godina kasnije našao se u neugodnoj situaciji da ga je prestigla vlastita budućnost koja je naš svijet učinila bizarnijim od bilo koje ZF priče. I dok se neko vrijeme koncentrirao na pisanje trilera poput Pattern Recognition (2003), Spook Country (2007) i Zero History (2010), Gibsonov roman The Peripheral bio je autorov povratak žanru koji ga je proslavio.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics