The Peripheral: puni trailer za Amazonovu adaptaciju Gibsonovog romana!

Amazon je u sklopu New York Comic-Cona objavio puni trailer za SF seriju The Peripheral, tv adaptaciju istoimenog romana Williama Gibsona iz 2014. godine. Riječ je o projektu na kojem se radi još od travnja 2018. kada su ga se uhvatili Lisa Joy i Jonathan Nolan. Scenarij za adapataciju potpisuje Scott B. Smith (A Simple Plan), koji je ujedno showrunner i jedan od izvršnih producenata. Redatelj i izvršni producent je Vincenzo Natali (Cube, In the Tall Grass), dok su ostali izvršni producenti Greg Plageman (Person of Interest), Jonathan Nolan i Lisa Joy (Westworld), Athena Wickham (Westworld), i Steven Hoban (In the Tall Grass). Serija je koprodukcija kuća Amazon Studios i Warner Bros. Television u suradnji s kućom Kilter Films.

Flynne Fisher živi u ruralnom dijelu američkog juga, radi u lokalnoj 3D tiskari, dok zarađuje prijeko potreban dodatni novac igrajući VR igre za bogate ljude. Tako se jedne noći pomoću specifičnog headseta našla u futurističkom Londonu — elegantnom i tajanstvenom svijetu, primamljivo drugačijem od njezinog vlastitog teškog života. Ali ovo nije kao nijedna igra koju je ikada igrala: Flynne počinje shvaćati da to nije virtualna stvarnost… nego stvarnost. Netko je u Londonu, sedamdeset godina u budućnosti, pronašao način da otvori vrata u Flynnein svijet. I koliko god da je London krajnje zavodljiv… ujedno je i opasan. Dok Flynne pokušava otkriti tko je povezao njihove svjetove i s kojom svrhom, njezina prisutnost ovdje pokreće opasne sile… sile koje namjeravaju uništiti Flynne i njezinu obitelj u vlastitom svijetu.

Lisa Joy je u sklopu panela na New York Comic-Conu naglasila kako je jedan od njezinih ciljeva u seriji bio uhvatiti “maštoviti dah budućnosti”. To je bilo nešto što je odmah potvrdio i J.J. Field koji tumači lik Leva. “Taj stil futurističkog Londona je nešto što do sada nisam nikad vidio.” – izjavio je Field.

Serija je smještena u dva različita svijeta – Clanton 2032. i London 2099. – što je predstavljalo pravi izazov. Natali je tu vezu opisao kao pravu romansu između dva svijeta. “Sve što je u Londonu budućnosti je nešto za čim Flynne žudi ili gdje želi pobjeći. Dok je sve što je u Clantonu u njenom svijetu, koji je ruralni južni dio Sjedinjenih Država bliske budućnosti, želi Wilf. To je poput svijeta prije post-ljudi koji mu se čini tako savršenim. A ipak postoji taj vremenski jaz između njih. Radi se o dijalektici, sudaru ta dva svijeta. To je ono što je sve učinilo stvarno, stvarno uzbudljivim.”

“Ja sam zapravo veliki fan knjige.” – izjavila je Moretz. “I tako, kad smo imali naš prvi zajednički sastanak – prije tri godine – stvarno sam se povezala s Flynne Fisher. Ona je iz Sjeverne Karoline i jako voli igrice. A to je nešto na što sam se posebno oslanjala u svojim tinejdžerskim godinama.”

Seriju predvode Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) kao Flynne Fisher i Jack Reynor (Midsommar) kao Burton. Ostale uloge tumače Gary Carr (The Deuce), Eli Goree (One Night in Miami), Louis Herthum (Westworld), JJ Feild (TURN: Washington’s Spies), T’Nia Miller (The Haunting of Bly Manor), Charlotte Riley (Peaky Blinders), Alexandra Billings (The Conners), Adelind Horan (The Deuce), Alex Hernandez (UnReal), Katie Leung (Chimerica), Julian Moore-Cook (Peaky Blinders), Melinda Page Hamilton (Messiah), Chris Coy (The Deuce) i Austin Rising (Alt).

Serija The Peripheral na Amazon Prime premijerno stiže 21. listopada.

Uskoro se očekuje i hrvatski prijevod romana The Peripheral koji će objaviti nakladnička kuća Hangar 7.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics