The Peripheral: Chloë Grace Moretz u jednoj od glavnih uloga Amazonove serije!

Još od travnja 2018. znamo da su se Lisa Joy i Jonathan Nolan uhvatili projekta adaptacije SF roman The Peripheral, autora Williama Gibsona. Amazon je već tada naručio seriju, preskočio uobičajenu proceduru s pilotom i napravio direktnu narudžbu (script-to-series). E pa sada konačno znamo i tko će tumačiti jednu od glavnih uloga, a to je Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, Suspiria). Moretz će tumačiti Flynne Fisher, ženu koja u bliskoj budućnosti živi u ruralnoj Americi i svjedoči nečemu što bi moglo biti ubojstvo, za što je inicijalno vjerovala da je riječ o feedu virtualne stvarnosti.

Scenarij za adapataciju je napisao Scott B. Smith (A Simple Plan), koji će ujedno biti izvršni producent i showrunner. Greg Plageman je također izvršni producent i showrunner, dok su Jonathan Nolan i Lisa Joy izvršni producenti zajedno sa Stevenom Hobanom i Athenom Wickham. Režiser i izvršni producent je Vincenzo Natali (Cube, In the Tall Grass). Serija je koprodukcija Amazona i kuće Warner Bros. Television.

Radnja serija u fokusu ima Flynne Fisher, ženu koja u neposrednoj budućnosti pokušava održati na okupu dijelove svoje razbijene obitelji u zaboravljenom kutku ekonomski upropaštene ruralne Amerike. Flynne je pametna, ambiciozna i osuđena na propast. Ona nema budućnost – sve dok joj budućnost ne pokuca na vrata…

William Gibson je kanadsko-američki autor kojem se pripisuje kiberpank kao podžanr SF-a. Iskovao je termin “cyberspace” i populariziro ga u svojem debitantskom romanu Neuromancer iz 1984. godine. Gibson je upravo za Neuromancera dobio sve tri najznačajnije žanrovske nagrade: Huga, Nebulu i nagradu Phillip K. Dick. Bio je to prvi roman u povijesti koji je dobio sve tri “velike” nagrade za SF stvaralaštvo.

Chloë Grace Moretz je nedavno dobila i jednu od glavnih uloga u SF trileru Mother/Android, kojeg će napisati i režirati Mattson Tomlin (Project Power). Matt Reeves će producirati film za 6th & Idaho production company, zajedno s Billom Blockom iz Miramaxa. Mother/Android je tek zakoračio u produkciju.

Check Also

Prvi pogled na akcijski SF film Borderlands!

Lionsgate je konačno otkrio prvi pogled na njihov akcijski SF film Borderlands, adaptaciju popularnog serijala …

Uskoro stiže norveški film Kraken!

Norveški film Kraken trenutno se nalazi u fazi predprodukcije, s planiranim budžetom od 5,3 milijuna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics