The Nevers: Joss Whedon je napustio HBO-ov projekt

Joss Whedon (The Avengers, Firefly, Buffy the Vampire Slayer) je napustio HBO-ovu seriju The Nevers. Do sada je vjerojatno već odradio dobar dio posla, ali više neće biti dijelom projekta. Za sve koji možda niste upućeni ponovit ćemo kako je HBO seriju The Nevers naručio još u ljeto 2018. godine, a Joss Whedon je zapravo bio njezina glavna karika kao tvorac, scenarist, redatelj, izvršni producent i showrunner. Što se točno dogodilo ne možemo znati, možda je doista u pitanju izmorenost Whedona koju je on naveo kao glavni razlog u svojoj izjavi, možda je i do još uvijek aktualne istrage o dosnimavanjima za film Justice League u kojem je Whedon preuzeo scenarističke i redateljske dužnosti a gdje je optužen za neprofesionalno ponašanje na setu. Što god bio razlog nikad nije dobro kad glavna osoba napusti projekt, jer se to obično na njemu vrlo nepovoljno odrazi. Vidjet ćemo što ćemo točno dobiti kada serija stigne na male ekrane iduće godine, jer HBO ja objavio kako će premijera ići po rasporedu u ljeto 2021. godine.

“Odlučili smo se razići s Jossom Whedonom. I dalje smo uzbuđeni zbog budućnosti serije The Nevers i radujemo se njezinoj premijeri u ljeto 2021. godine.” – izjavio je predstavnik HBO-a.

“Iskreno sam iscrpljen i moram odstupiti kako bi usmjerio energiju prema vlastitom životu, koji je također na rubu uzbudljivih promjena. Duboko sam ponosan na posao koji smo obavili. Zahvalan sam svojoj izvanrednoj glumačkoj postavi i suradnicima te HBO-u na prilici da oblikujem još jedan neobični svijet. The Nevers je istinski trud ljubavi, ali nakon dvije i nešto godine rada, ljubav je sve što imam za ponuditi. A ona nikad neće izblijedjeti.” – Joss Whedon.

The Nevers se odvija oko grupe viktorijanskih žena koje se nađu s neobičnim moćima, nemilosrdnim neprijateljima i misijom koja bi lako mogla promjeniti svijet.

Glumačku ekipu serije čine Olivia Williams (Counterpart), James Norton (McMafia), Tom Riley (Dark Heart), Ann Skelly (Death and Nightingales), Ben Chaplin (The Thin Red Line), Pip Torrens (The Crown), Zackary Momoh (Seven Seconds), Amy Manson (Torchwood), Nick Frost (Fighting with My Family), Rochelle Neil (Terminator: Dark Fate), Eleanor Tomlinson (Poldark) i Denis O’Hare (Big Little Lies).

Uz Whedona, koscenaristi i izvršni producenti su Jane Espenson i Doug Petrie. Whedon će uredno biti potpisan kao izvršni producent i showrunner serije za prvu sezonu. Snimanje prve sezone je netom završeno, a Whedon je i redatelj pilota. Prema izvještaju sa završetka snimanja navodno će se prva sezona sastojati od 12 epizoda, no postoji dobra šansa da ćemo ih dobiti servirane u dvije ture po 6 epizoda.

The Nevers

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics