The Midwich Cuckoos trailer nas poziva u selo prokletih!

Sky TV je objavio prvi službeni trailer za intrigantnu novu SF seriju The Midwich Cuckoos. Serija je bazirana na istoimenom romanu Johna Wyndhama, klasiku koji je prvi puta objavljen 1957. godine. Priča je za potrebe TV serije modernizirana. Za adaptaciju serije kao tvorac i glavni scenarist je bio zadužen David Farr (The Night Manager, Hanna). Osam epizoda serije koja na male ekrane stiže već ovo ljeto režirali su Alice Troughton (The Flash, A Discovery of Witches), Börkur Sigþórsson (Vultures, Trapped), Jennifer Perrott (Echo Beach, Home and Away). Zanimljivo je da je roman već poslužio kao inspiracija za čak dva filma, od kojih je jedan Village Of The Damned (Selo prokletih) Johna Carpentera.

Midwich je miran gradić u kojem se ništa posebno ne događa. Odnosno, sve do sumraka jednog kasnog ljetnog dana, kada svi unutar određenog područja grada padnu u nesvijest. Zanimljivi incident se čini privremenim i pogođeni se vraćaju svijesti, ali svaka žena u reproduktivnoj dobi unutar zone iznenada je i neobjašnjivo zatrudnjela. Kako djeca ovog fenomena rastu, postaje jasno da nisu s ovoga svijeta.

The Midwich Cuckoos je uznemirujuća bajka za naša turbulentna vremena, uzbudljivo, čudno i ponekad užasno putovanje u roditeljstvo, koje razotkriva najgori strah svakog roditelja: da bi ono što nam je najdragocjenije – dijete – moglo poželjeti naše uništenje.

Glavne uloge tumače Keeley Hawes (Bodyguard, It’s A Sin), Max Beesley (The Outsider, Suits), Aisling Loftus (A Discovery of Witches), Ukweli Roach (Blindspot), Synnøve Karlsen (Last Night In Soho, Clique), Lara Rossi (Robin Hood), Lewis Reeves (I May Destroy You), Rebekah Staton (Raised by Wolves) i Anneika Rose (Line of Duty).

“Prvi put sam pročitao The Midwich Cuckoos kad sam imao dvanaest godina. Živio sam u malom gradu u Britaniji 1980-ih. Sve mi je u knjizi odzvanjalo istinito i užasavalo me. Invazija na malu zajednicu od strane neprijateljske i nemilosrdne sile. Očito nevina djeca kao sila ogromne zlonamjerne moći. Uvukao mi se pod kožu.” – David Farr.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics