The Mandalorian: novi trailer stavlja u fokus titularnog junaka

Ovo bi trebala biti velika godina za Disney i Star Wars. Oko Božića, imati ćemo priliku vidjeti kraj Skywalker Sage, s „The Rise of Skywalker“, dok već početkom idućeg mjeseca na male ekrane dolazi nešto sasvim drugačije – prvi igrani serijal smješten u daleku, daleku galaksiju: The Mandalorian. Naime, Disney +, novi streaming servis koji će isprazniti naše novčanike, kreće s emitiranjem 12. studenog, a „The Mandalorian“ je zamišljen kao platformin flagship serijal. Upravo objavljeni trailer samo potvrđuje da je informacija o 10 milijuna dolara po epizodi bliska istini, jer sudeći po scenama koje imamo priliku vidjeti, čeka nas prava kinematografska poslastica, ali na malim ekranima.

Također, možemo vidjeti da je showrunner Jon Favreau (Iron Man, The Avengers, Lion King) opravdao izjavu o „prizemljenoj i moralno sivoj „Star Wars“ priči“, budući da nas čekaju lovci na glave, kriminalci iz galaktičkog podzemlja, lokalni gospodari rata, uz naravno titularnog junak –  Mandaloriana (Pedro Pascal). Za razliku od dosad viđenog materijala, novi trailer stavlja fokus upravo na ovog enigmatičnog heroja. Tako možemo vidjeti Mandaloriana u nekoliko akcijskih scena, od borbe prsa o prsa s Klatooanskim razbojnicima, obuzdavanja divlje zvijeri, do napete zračne potjere za letjelicom nekadašnjeg Imperijalnog Moffa Gideona (Giancarlo Espostio). Neimenovani heroj je i fokus monologa velikog Wernera Herzoga, čiji lik također imamo po prvi put priliku vidjeti, i to kao još jednog pripadnika nekadašnje Imperijalne elite. Herzogov lik postavlja zanimljivo pitanje o miru u postrevolucionarnom društvu, te o životu u vakuumu nastalom nakon raspada sistema – Imperije. Jer u odsustvu reda i mira, koji bi trebala uvesti Nova Republika, na zabačenim planetima poput Tatooinea (gdje se odvija većina radnje), dolazi do borbe raznih frakcija, koje žele popuniti taj vakuum. Pitanje je kakvu će ulogu ovdje imati Mandalorian i njegova družina. No sudeći po Herzogovom govoru, vrlo je moguće da će maskirani junak igrati ulogu spasitelja potlačene populacije.

Tatooine nije jedina lokacija koju ćemo gledati u prvoj sezoni. Od zelenih šuma, i ledene pustare, pa do svemirskog prostranstva, „The Mandalorian“ obećava pravo Star Wars iskustvo. A tu je naravno i brod glavnog junaka – Razor Crest – koji daje naslutiti razmjere epske avanture koja nas ubrzo očekuje. Mandalorian neće krenuti sam u avanturu, već će mu se pridružiti i živopisni duo: iskusna ratnica i bivša pripadnica Pobunjenika, Cara Dune (Gina Carano), droid ubojica IG-11 (Taika Waititi). A iako se radnja serijala odvija neposredno nakon uništenja druge Zvijezde smrti u „Return of the Jedi“ (i 25 godina prije događaja iz „The Force Awakens“), posebno je zanimljivo da se u traileru nakratko pojavljuju droid gunship te B2 super battle droid iz razdoblja Klonskih ratova. Da li ovo prikazuje događaje iz flashbacka, ili droide koristi jedna od suprotstavljenih frakcija, samo su neka od pitanja, čije ćemo odgovore (nadamo se) dobiti sljedećeg mjeseca.

Ali jedno je sigurno, sudeći prema traileru, ali i pozitivnim kritika sretnika koji su imali priliku vidjeti dio pilot epizode, sila je jaka sa serijalom „The Mandalorian“.

The Mandalorian

The Mandalorian

Check Also

House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve …

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics