The Mandalorian: EW ekskluziva, nove informacije i fotografije

Novi Entertainment Weekly krasi naslovnica s titularnim likom Star Wars serije The Mandalorian, i sukladno s time broj prate i nove zanimljivosti koje su prvenstveno razotkrili tvorac, scenarist i showrunner Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book i The Lion King) te producent i redatelj Dave Filoni.

– Serija je smještena u razoblje između Epizode VI: Povratka Jedija i Epizode VII: Sila se budi, te će se dodirnuti i porijekla Prvog reda nakon pada Imperije. “Ovo se ne pretvara u svemir dobrih tipova zato što ste uništili dvije Zvijezde smrti. Shvaćate da su Pobunjenici pobijedili i da pokušavaju uspostaviti Republiku, ali ne postoji način kako bi to moglo ispasti za sve odjednom. Imate western gdje se nalazite na granici civilizacije, i tamo je možda Washington, možda i neki maršali, ali ponekad ih je prava sreća uhvatiti.” izjavio je Dave Filoni.
– Glavni lik kojeg za sada poznajemo samo kao Mandalorian je lovac na glave, a tumači ga Pedro Pascal (Game of Thrones). On lovi svoj plijen tijekom razdoblja kada kaos vlada svemirom.
– Niti jedan značajniji lik sage neće imati ulogu u prvoj sezoni serije.
– Koncept je inspiriran kantinom Mos Eisley iz prvog Star Wars filma. “Uvijek sam bio znatiželjan oko toga što su namjeravali drugi posjetitelji kantine. Kopamo doista duboko u kutiju s igračkama i izvlačimo akcijske figure za koje su ljudi pokazali znatiželju, i imaju potencijala, ali se do sada nisu našle u centru dešavanja.” izjavio je Favreau.
– Mandalorian bi kao lik preferirao da može učiniti ispravnu stvar. “No njegove dužnosti bi lako mogle biti u konfliku s tim – a ispravna stvar često nosi različita lica.” izjavio je Pascal.
– Kad smo već kod lica, vrlo često tijekom serije nećemo vidjeti Pascala, jer Mandalorian preferira nositi svoju kacigu.
– Uz to što je režirao finale serije Taika Waititi (Thor: Ragnarok) je i posudio svoj glas droidu ubojici IG-11. Waititi je obznanio da je droid nevin, naivan i direktan, nije upoznat sa sarkazmom i ne zna lagati, a glas mu je negdje između onog Siri i Hala 9000. iz filma 2001.: Odiseja u svemiru. “On je poput djeteta s oružjem.” izjavio je Waititi.
Giancarlo Esposito (Breaking Bad) je Moff Gideon, nekadašnji upravitelj pod Imperijom, čiji se svijet raspao kada su pobunjenici uništili drugu Zvijezdu smrti. On predstavlja ostatke ostataka Imperije, odnosno njezinih časnika koji postaje svojevrsni zaštitnik ljudi. On će biti veliki igrač zato što ima ideju kako održati red.
– Producent i redatelj, Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels, Star Wars Resistance) je najavio kako će fanovi u seriji The Mandalorian vidjeti nešto što do sada nisu imali prilike vidjeti u Star Warsu.
Julia Jones (The Twilight Saga, Westworld) je također dio glumačke ekipe serije kao Omera, na što ukazuje i prva fotografija podno ovog teksta. Detalji o njezinom liku se i dalje drže u tajnosti, pa je ova fotka zapravo jedini izvor informacija za sada.

Serija se sastoji od osam epizoda, od kojih će prva biti dostupna na platformi Disney+ već s prvim danom lansiranja, odnosno 12. studenog.

The Mandalorian
Gina Carano kao Cara Dune, Julia Jones kao Omera i Pedro Pascal kao Mandalorian.
The Mandalorian
Gina Carana kao Cara Dune i Pedro Pascal kao Mandalorian.

The Mandalorian

Check Also

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Doom Patrol: trailer za 4. sezonu izaziva doslovnim krajem svijeta!

U slučaju da ne pratite DC-jevu seriju Doom Patrol to bi svakako trebalo promjeniti. Dolaze …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics