The Lord of the Rings: The Rings of Power, pogled iza scene i nove fotografije!

Uskoro ćemo opet zakoračiti u Međuzemlje. Amazonova fantasy serija The Lord of the Rings: The Rings of Power je doslovce pred vratima. Cilj joj je pridobiti dugogodišnje fanove, ali i predstaviti Tolkienov epski krajolik novoj generaciji. Tvorci i showrunneri serije, JD Payne i Patrick McKay, već su razradili mapu za pet sezona, ali to neće značiti puno ako prva sa svojih osam epizoda ne bude dovoljno uspješna. No unatoč većini iznimno dragom, ako ne i obožavanom materijalu, grandioznosti, i ogromnom budžetu koji seriju čini najskupljom do sada, dio fanova nije zadovoljan s onim što su imali prilike vidjeti. Payne i McKay svjesni su skepticizma dugogodišnjih Tolkienovih fanova. Izjavili su kako shvaćaju težinu i odgovornost svog zadatka, upravo zato jer su i sami fanovi.

“Jako nam je stalo do ovoga i želimo to odraditi kako spada jer znamo što to znači tolikom broju ljudi. Ovo nije posao koji radite samo da bi ga radili posla radi. Ovo je posao za koji znate da će zauvijek biti dio vašeg nasljeđa.”

Kada serija počinje, Međuzemlje je u razdoblju relativnog mira. Prošla su stoljeća otkako su vilenjaci i njihovi saveznici porazili zlog Morgotha ​​i njegovog učenika Saurona, a visoki kralj Gil-galad (Benjamin Walker) sada vlada vilenjacima u Lindonu. U kraljevstvu patuljaka Khazad-dûmu, poznatom i kao Moria, vođe poput princa Durina IV (Owain Arthur) i njegove žene Dise (Sophia Nomvete) nadziru užurbanu podzemnu civilizaciju, godinama prije nego što postanu napušteni rudnik u kojem će se Gandalf jednog dana suočiti s Balrogom. Daleko preko mora, ljudi su godinama gradili raskošno otočno kraljevstvo Númenor, koje sada vodi stoička kraljica Míriel (Cynthia Addai-Robinson).

Ali neki, poput Galadriel (Morfydd Clark), strahuju da bi se sjena mogla vratiti u Međuzemlje. Odjeci Sauronove okrutnosti i dalje su veliki, posebno na mjestima poput Južnih zemalja, gdje Bronwyn (Nazanin Boniadi) i Arondir (Ismael Cruz Córdova) mogu osjetiti nešto čudno u zraku. Čak i harfooti, predvođeni Sadocom Burrowsom (Sir Lenny Henry), primjećuju da nešto nije u redu, a njih dvoje Poppy i Nori (Megan Richards i Markella Kavenagh) susreću čudnog, neimenovanog stranca (Daniel Weyman), koji se misteriozno pojavljuje iz ostataka zapaljenog meteora.

The Rings of Power

The Rings of Power

The Rings of Power

The Rings of Power

The Rings of Power

The Rings of Power

Check Also

Nosferatu: prvi trailer za remake redatelja Roberta Eggersa!

Focus Features konačno je objavio prvi teaser trailer za remake filma Nosferatu, redatelja i scenarista …

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics