The Lord of the Rings: prva sezona Amazonove serije će koštati skoro 500 milijuna dolara!

Iznimno očekivana prikvel serija The Lord of the Rings (Gospodar prstenova) će koštati daleko više od prethodnih procjena. Amazon Studios će samo na prvu sezonu serije potrošiti 465 milijuna američkih dolara, a to su isključivo troškovi produkcije. Što svakako premašuje inicijalni iznos kada se govorilo o brojci od 500 milijuna američkih dolara, za koju se podrazumjevalo nekoliko sezona serije. Također treba uzeti u obzir da je Amazon već potrošio 250 milijuna dolara za prava koja je kupio još 2017. godine. Usporedbe radi, budžet za HBO-ovu seriju Igra prijestolja iznosio je oko 50 milijuna dolara po sezoni, odnosno 100 milijuna za kasnije sezone.

Brojke su objavljene kao dio Zakona o službenim informacijama novozelandske vlade, a prvi je o njima izvijestio novozelandski Stuff. Dokumenti su također potvrdili plan studija da snimi potencijalnih pet sezona na Novom Zelandu – kao i za moguću, još nenaslovljenu spin-off seriju.

Serija se trenutno nalazi u produkciji. J.A. Bayona je zadužen za režiju dvodijelnog pilota koji postavlja ton cijeloj seriji. Glavni scenristički duo, showrunneri i izvršni producenti su J.D. Payne i Patrick McKay.

Nadolazeća serija po prvi put na ekrane donosi herojske legende legendarnog Drugog doba povijesti Međuzemlja. Ova epska priča je smještena tisućama godina prije događaja J.R.R. Tolkienova Hobita i Gospodara prstenova, a gledatelje će vratiti u doba u kojem su se kovale velike moći, kada su se uzdizala slavna kraljevstva ali i propadala u ruševine, kada su testirani neočekivani junaci, kada je nada visila o najtanjim nitima i kada je najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolkienove olovke prijetio da će čitav svijet zaviti u tamu. Počevši u vremenu relativnog mira, serija prati ansambl likova, kako poznatih tako i novih, dok se suočavaju s onim čega su se dugo bojali – ponovnim izdizanjem zla u Međuzemlju. Od najmračnijih dubina Maglenih planina, do veličanstvenih šuma prijestolnice vilenjaka Lindon, do otočnog kraljevstva Númenor koje oduzima dah, pa sve do najudaljenijih dijelova karte, ta će kraljevstva i likovi rezultirati nasljeđem koje živi dugo nakon što su oni nestali.

Glumačku ekipu čine Robert Aramayo (Game of Thrones), Owain Arthur (Kingdom), Nazanin Boniadi (Counterpart), Ismael Cruz Cordova (Ray Donovan), Joseph Mawle (Game of Thrones), Morfydd Clark (Saint Maud), Cynthia Addai-Robinson (Power), Benjamin Walker (Heart of the Sea), Peter Mullan (Westworld), Maxim Baldry (Years and Years), Ian Blackburn (Unbreakable Beau), Kip Chapman (Top of the Lake), Anthony Crum (The Wilds), Maxine Cunliffe (Power Rangers Megaforce), Trystan Gravelle (The Terror), Sir Lenny Henry (Broadchurch), Thusitha Jayasundera (Donmar), Fabian McCallum (You, Me & The Apocalypse), Simon Merrells (Knightfall), Geoff Morrell (Grassroots), Lloyd Owen (Apollo 18), Augustus Prew (Into the Dark), Peter Tait (The Return of the King), Alex Tarrant (Filthy Rich), Leon Wadham (Go Girls) i Sara Zwangobani (Doctor Doctor).

Prva sezona prikvel serije The Lord of the Rings se na Amazonu očekuje krajem ove godine.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics