The Last Policeman je dobio narudžbu za pilot!

Hvaljeni roman The Last Policeman Bena H. Wintersa dobiva TV adaptaciju za koju je zadužen Kyle Killen (Lone Star, Awake). Za sada je to tehnički narudžba samo za pilot, a riječ je o prvom naručenom Foxovom pilotu za sezonu 2021/22. Projekt nosi malo izmjenjeni naslov u odnosu na roman – The Last Police. Scenarist, redatelj i izvršni producent je već ranije spomenuti Kyle Killen. Izvršni producent je i autor romana Ben H. Winters.

Winters je roman The Last Policeman objavio 2012., a riječ je o prvom naslovu trilogije koju čine i Countdown City te World of Trouble. Winters je za prvi naslov serijala 2013. dobio Edgar Award, dok je za drugi nastavak 2014. dobio Philip K. Dick Award.

The Last Police prati detektivku iz malog grada koja, dok je asteroid na putu prema apokaliptičnom sudaru sa Zemljom, vjeruje da je ona izabrana da spasi čovječanstvo, dok njezin cinični partner ne može odlučiti u čemu će više uživati: njezinom potpunom neuspjehu ili samom kraju svijeta.

U romanu je pak glavni lik detektiv Henry Palace. Kakva je svrha u rješavanju ubojstava ako ćemo ionako svi uskoro umrijeti? Detektiv Palace suočava se s tim pitanjem otkad se na vidiku pojavio asteroid 2011GV1. Nema više nikakve šanse. Nema nade. Samo šest dragocjenih mjeseci do ‘udara’.

Zanimljivo je i to da ovo nije prvi pokušaj tv adaptacije, prvi je bio 2012. a drugi 2016. godine kada je NBC planirao realizirati projekt s ekipom koja je radila na seriji Preacher.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics