The Last of Us: HBO je i službeno naručio tv adaptaciju popularne postapokaliptične video igre!

HBO je u ožujku najavio razvijanje pilota za televizijsku adaptaciju jedne od najboljih i najprodavanijih video igara – The Last of Us, a sada je serija i službeno naručena. Dakle to je to, svi fanovi mogu konačno odahnuti jer je naručena čitava sezona. Na projektu sudjeluje i sam tvorac igre Neil Druckmann, i to kao scenarist i izvršni producent, zajedno s Craigom Mazinom, tvorcem fantastične HBO-ove serije Chernobyl. Serija je koprodukcija kuća Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games i Naughty Dog. Ostali izvršni producenti su Evan Wells za Naughty Dog, Asad Qizilbash i Carter Swan za PlayStation Productions te Carolyn Strauss (Game of Thrones, Chernobyl). Za sada još HBO nije otkrio koliko nas epizoda točno očekuje. Početak snimanja je planiran za prvu polovicu iduće godine.

Radnja se odvija 20 godina nakon devastirajuće pandemije čovječanstva, koja je mnoge transformirala u ono što bi većina zvala zombijima, ali u svijetu igre riječ je o zaraženim, bezumnim ljuskama nakadašnjih ljudi. Priča prati Joela, jednog od preživjelih u jednom od malobrojnih preostalih ljudskih naselja, koji je dobio zadatak prošvercati 14-godišnju Ellie iz militarizirane zone karantene. Ellie je posebna jer je zaražena virusom, ali on na nju nije utjecao kao na ostale.

“Craig i Neil su vizionari posebne lige”, izjavila je Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO programa. “S njima na čelu, zajedno s neusporedivom Carolyn Strauss, ova će serija zasigurno odjeknuti i s ‘die-hard’ fanovima igara The Last of Us i novim pridošicama ove sage koja definira žanr. Oduševljeni smo što ćemo surađivati ​​s Naughty Dogom, Word Gamesom, Sonyjem i PlayStationom kako bismo adaptirali ovu epsku i snažnu priču.”

Video igra The Last of Us je inicijalno izašla 2013. godine. Prošle je godine objavljeno da je igra prodana u više od 20 milijuna primjeraka. The Last of Us Part II objavljen je u lipnju ove godine.

HBO je najavio da će serija biti dostupna na HBO kanalu i HBO Max platformi.

Check Also

Prvi trailer za Netflixovu seriju Terminator Zero!

Netflix je konačno objavio prvi teaser trailer za anime seriju Terminator Zero. Serija je najavljena …

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics