The Haunting of Hill House: 2020. stiže novo poglavlje s novom pričom

Jedan od boljih prošlogodišnjih horor projekata je sasvim sigurno bio Netflixov The Haunting of Hill House. Prilično kvalitetna i jeziva adaptacija (iako ne previše vjerna) kultnog istoimenog romana Shirley Jackson iz 1959. godine. Serija je pratila i vrlo dobro oslikala likove obitelj Crain i njihove muke s titularnom kućom, a Mike Flanagan (Hush, Oculus, Ouija: Origin of Evil, Before I Wake, Gerald’s Game) kao tvorac, režiser i izvršni producent je ispunio svoje obećanje te dostavio njihovu zaokruženu i završenu priču. No to nije nikako značilo da nećemo dobiti drugu sezonu.

Upravo danas je Netflix objavio da slijedi novo poglavlje za The Haunting of Hill House koje će na male ekrane stići 2020. godine. U skladu s tim kako je priča obitelji Crain privedena kraju iduća sezona donosi nešto novo. Dakle riječ je kako smo i pretpostavili o antologijskoj seriji te će ona nositi naslov The Haunting of Bly Manor, i ovaj puta će to biti adaptacija novele The Turn of the Screw autora Henryja Jamesa. Već postoji nekoliko adaptacija i varijacija novele The Turn of the Screw i to u različitim medijima, od kojih su najpoznatiji i kritički vrlo dobro prihvaćeni filmovi The Innocents (1961.) redatelja Jacka Claytona, te prikvel The Nightcomers (1971.) redatelja Michaela Winnera.

Nakon uspjeha The Haunting of Hill House Netflix je potpisao višegodišnji ugovor s Mikeom Flanaganom i Trevorom Macyjem da razviju i produciraju nove projekte ekskluzivno za Netflix, uključujući i novo poglavlje antologije “The Haunting” koje će ispričati frišku priču s novim likovima. No to opet ne znači da možda nećemo gledati i neke iste glumce iz prvog poglavlja, samo u drugim ulogama, jer Flanagan ima tendenciju koristiti glumce s kojima je već radio na različitim projektima, poput Carle Gugino, Annabeth Gish i Elisabeth Reaser.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics