The Expanse: sletio je trailer za 6. sezonu u kojoj Roci ide u posljednju misiju!

Nakon što nam je Amazon Prime u listopadu servirao teaser za šestu i ujedno posljednju sezonu SF serije The Expanse, sada je konačno stigao i puni trailer. Kad pogledate ovaj divan napeti trailer onda se još trebate strpiti samo malo jer prva od ukupno šest epizoda na Amazon Prime slijeće 10 prosinca.

Šteta je što priča završava ranije nego što je to slučaj s književnim serijalom kojeg potpisuje James S. A. Corey (Daniel Abraham, Ty Franck), ali ako još niste čitali knjige onda vam barem ostaje mogućnost da uživate u njima, te tamo otkrijte što se sve odigrava kasnije. Sezone su do sada uglavnom radnjom pratile knjige, tako je i peta sezona pratila događaje pete knjige – Nemezine igre, i po običaju ponešto zagazila u zbivanja šeste – Pepeo Babilona (što je trenutno posljednja prevedena knjiga kod nas). Šesta sezona serije će tako nastaviti s preostalom pričom Pepela Babilona, ali će isto tako adaptirati i novelu iz serijala – Strange Dogs (2017). Novela prati mladu Lakonku koja dolazi u kontakt s čoporom “pasa” koji posjeduju uznemirujuće sposobnosti. Trailer nam između ostalog daje i prvi, iako vrlo kratki pogled na ta stvorenja. Sedma knjiga serijala se kod nas očekuje negdje sa završetkom šeste sezone serije. Što se tiče onih koji čitaju ne engleskom i već su odradili osam naslova serijala i za njih uskoro stiže nešto novo, deveti te ujedno posljednji roman – Leviathan Falls, koji izlazi krajem mjeseca. No to nije sve, iduće godine stižu nam upakirane u jednu knjigu sve do sada objavljene priče i novele serijala (s jednom potpuno novom novelom), u zbirci Memory’s Legion, koja bi svjetlo dana trebala ugledati 15. ožujka 2022. godine. I koliko smo upućeni, a jesmo, domaći nakladnik (Hangar 7) će se pobrinuti da i nju možete čitati u prijevodu.

Posljednja sezona serije The Expanse počinje s ratom unutar Sunčevog sustava, dok Marco Inaros i njegova Slobodna mornarica nastavljaju s lansiranjem razornih napada asteroida na Zemlju i Mars. Budući da ratne napetosti i zajednički gubici prijete da razdvoje posadu Rocinantea, Chrisjen Avasarala čini hrabar potez i šalje bivšu marsovsku marinku Bobbie Draper u tajnu misiju koja bi mogla preokrenuti tok sukoba. U međuvremenu, u Pojasu, Drummer i ono što je preostalo od njezine obitelji bježe nakon što su izdali Marca. A na udaljenom planetu iza Prstenova počinje se uzdizati nova sila.

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Prvi pogled na seriju Agatha: Darkhold Diaries

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Agathu Harkness. I proći će još …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics