The Expanse: prvi, napeti teaser za 6. sezonu je sletio!

Amazon Prime je netom otkrio prvi teaser i banner za šestu i ujedno posljednju sezonu fantastične SF serije The Expanse, koja je nastala prema još boljem istoimenom serijalu knjiga. Teaser traje svega 46 sekundi pa nemojte očekivati čuda od njega, ali zato nam je otkrio da šesta sezona na Amazon Prime stiže 10 prosinca. Točnije tada stiže prva epizoda od ukupno njih šest, što znači da će posljednja epizoda biti objavljena 14. siječnja 2022. godine.

Očekivanja od posljednje sezone su velika. Doista je šteta što priča završava puno ranije nego što je to slučaj s književnim serijalom kojeg potpisuje James S. A. Corey, ali ako još niste čitali knjige onda vam barem ostaje mogućnost da uživate u njima, te tamo otkrijte što se sve odigrava kasnije. Sezone su do sada uglavnom radnjom pratile knjige, tako je i peta sezona pratila događaje pete knjige – Nemezine igre, i po običaju ponešto zagazila u zbivanja šeste – Pepeo Babilona (što je trenutno posljednja prevedena knjiga kod nas). Sedma knjiga serijala je u prijevodu i Hangar 7 je planira objaviti najkasnije sa završetkom šeste sezone serije. Što se tiče onih koji čitaju u originalu i već su odradili osam naslova serijala i za njih uskoro stiže nešto novo, deveti i ujedno posljednji roman serijala – Leviathan Falls (30. studeni).

Šesta i posljednja sezona serije The Expanse počinje s ratom unutar Sunčevog sustava, dok Marco Inaros i njegova Slobodna mornarica nastavljaju s lansiranjem razornih napada asteroida na Zemlju i Mars. Budući da ratne napetosti i zajednički gubici prijete da razdvoje posadu Rocinantea, Chrisjen Avasarala čini hrabar potez i šalje bivšu marsovsku marinku Bobbie Draper u tajnu misiju koja bi mogla preokrenuti tok sukoba. U međuvremenu, u Pojasu, Drummer i ono što je preostalo od njezine obitelji bježe nakon što su izdali Marca. A na udaljenom planetu iza Prstenova počinje se uzdizati nova sila.

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics