The Expanse: novi isječak iz 5. sezone!

U friško objavljenom isječku iz nadolazeće sezone Sf serije The Expanse vidimo kako Naomi govori Holdenu da zna gdje joj je sin. To znamo i mi, jer smo vidjeli na kraju četvrte sezone. Bio je s Marcom Inarosom, “borcem za slobodu”/teroristom koji je integralni dio pete sezone. Noami je Filipa locirala na postaji Palas i unajmila je teretnjak koji će je tamo odvesti, a Holden nije pozvan da je da je prati. Holden kao i uvijek želi pomoći. Ne samo to, on joj mora pomoći, ali jasno je da ga Naomi ne želi uključenog u ovu priču, ne kada SVP i UN žele Inarosa pod svaku cijenu, i ne s trenutnim stanjem međuplanetarne politike. Ako se sjećate ovo nije prvi puta da se Naomi distancirala od Roci i njezine posade. U trećoj sezoni surađivala je sa SVP-om i Drummer na Behemothu.

Stoljetna eksploatacija pojasa dolazi na naplatu. Za posadu Roci, vođa Unutrašnjih planeta i pojasa, prošlost i sadašnjost se ujedinjuju, odmotavajući osobne izazove koji imaju široke posljedice za čitav Sunčev sustav. Amos (Wes Chatham) se vraća na Zemlju kako bi se suočio sa svojom prošlošću, životom za kojeg se borio da ga ostavi pozadi. Naomi (Dominique Tipper) pokušava doprijeti do svog otuđenog sina Filipa (Jasai Chase Owens), nastojeći ga spasiti od očevog toksičnog utjecaja. Bobbie (Frankie Adams) i Alex (Cas Anvar) se pak suočavaju s kolapsom Marsa dok ganjaju sjenovitu kabalu povezanu s teroristima i kriminalcima. Holdena (Steven Strait) proganjaju posljedice njegove vlastite prošlosti povezane s protomolekulom, tuđincima koji su je izgradili, i misterijem što ih je ubilo. Drummer (Cara Gee) se sa svojom posadom bori kako bi pobjegla od onog što je nekoć bila. A Avasarala (Shohreh Aghdashloo) je i dalje u revijalnom tonu, odbija biti marginalizirana i bori se svim snagama i sredstvima kako bi zaustavila teroristički napad poput ni jednog drugog u povijesti planeta…

The Expanse se na Amazon Prime vraća 16. prosinca, kada stižu prve tri epizode pete sezone od ukupno njih deset. Ostale epizode će ići na tjednoj bazi svake srijede sve do finala 03. veljače. Kako sezone uredno prate knjige (istoimeni serijal Jamesa S. A. Coreyja), tako ni peta sezona nije iznimka. Točnije, nova sezona će pratiti događaje pete knjige – Nemezine igre, i po običaju taman malo ugaziti u zbivanja šeste – Pepeo Babilona (prvo otkrivanje naslovnice našeg izdanja je upravo ipod ovog članka). One koji čitaju u prijevodu sigurno će razveseliti informacija da će netom kako peta sezona završi izaći i šesta knjiga u serijalu Prostranstvo pa će čekanje na iduću sezonu barem biti malo lakše s odgovorima na neka goruća pitanja. Što se tiče onih koji čitaju u originalu i već su odradili osam naslova serijala i za njih će iduća godina donijeti novi, deveti naslov – Leviathan Falls, koji je ujedno i posljednji.

The Expanse

The Expanse

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics