The Expanse je dobio obnovu za šestu i ujedno posljednju sezonu!

Nakon što je serija The Expanse 2018. bila otkazana na Syfy-ju zaživjela je na Amazonu gdje je pronašla svoj novi dom. Sada je ova izvrsna serija bazirana na jednako izvrsnom književnom serijalu Jamesa S. A. Coreyja dobila obnovu za šestu sezonu, i to prije nego što je peta sezona uopće krenula s prikazivanjem. To je svakako fantastična vijest, no na žalost otkriveno je kako će upravo šesta sezona ujedno biti i posljednja, što nas jako žalosti. Za one koji su čitali knjige ovaj potez će donekle i imati smisla, jer sa šestom knjigom završava jedan dio priče i lijepo je zaokružuje, dok se sa sedmom knjigom otvara novi narativ s novim negativcem. Ovako se tješimo da ćemo bar dobiti kraj svih dešavanja koja su do sada otvorena, a kome neće biti dosta preostaju knjige, bar za one koji ih nisu čitali.

Šesta sezona započinje s produkcijom 20. siječnja 2021., Naren Shankar i dalje ostaje showrunner, no gubimo jednog od glavnih aktera priče, Cas Anvar se neće vratiti svojoj ulozi Alexa, radi niza optužbi za seksualno uznemiravanje. Za sada je još uvijek nejasno koliko će Anvar zapravo biti prisutan u petoj sezoni i kako će se serija u posljednjem poglavlju pozabaviti njegovim odlaskom.

“Od trenutka kada smo se posvetili oživljavanju serije, pa sve do ove posljednje sezone, neumorno smo radili na poštivanju vizije pisaca” – izjavili su Andrew Kosove i Broderick Johnson, supredsjednici i suosnivači Alcon Television Group i izvršni producenti serije The Expanse. “Ponosili smo se time što smo imali jednu od najšarolikijih glumačkih postava na televiziji i što smo pružili platformu bitnim pričama. Posebna zahvala ide Danielu Abrahamu i Tyju Francku, autorima knjiga i serijala, te Narenu Shankaru, showrunneru serije i izvršnom producentu. I dalje nam je čast i privilegija raditi s ovim timom. Također bismo željeli zahvaliti Amazonu na kontinuiranoj podršci za pomoć da ispričamo ovu priču u potpunosti i da The Expanse dovedemo do globalne publike.”

The Expanse se na Amazon Prime vraća 16. prosinca, kada stižu prve tri epizode pete sezone od ukupno njih deset. Ostale epizode će ići na tjednoj bazi svake srijede sve do finala 03. veljače. Kako sezone prate knjige, tako ni peta sezona nije iznimka. Točnije, nova sezona će pratiti događaje pete knjige – Nemezine igre, i po običaju taman malo ugaziti u zbivanja šeste – Pepeo Babilona. One koji čitaju u prijevodu sigurno će razveseliti informacija da će netom kako peta sezona završi izaći i šesta knjiga u serijalu Prostranstvo pa će čekanje na iduću sezonu barem biti malo lakše s odgovorima na neka goruća pitanja. Što se tiče onih koji čitaju u originalu i već su odradili osam naslova serijala i za njih će iduća godina donijeti novi, deveti naslov – Leviathan Falls, koji je ujedno i posljednji.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics