The Expanse: 5. sezona serije donosi kaos na Zemlju, pogledajte prvi trailer!

U zadnjih nekoliko godina, polako se iskristalizirala jaka SF scena na malim ekranima. Svjedoci smo prave male poplave kvalitetnih i manje kvalitetnih naslova, vezanih uz jake franšize, ali i novih originalnih projekata. Na HBO-u upravo završava „Raised by Wolves“, a tu je još i „Westworld“. Naravno, ne možemo zaboraviti Star Trek, koji nakon „Discoveryja“ doživljava pravu renesansu. Čak se i Star Wars uključio u igru sa superpopularnom serijom „The Mandalorian“. Ali svi ti naslovi blijede, u usporedbi s The Expanse.

Ova svemirska opera, čija je priča iza kamera gotovo jednako uzbudljiva kao i sama radnja, je prošle sezone prešla pod kontrolu Amazon Prime. I od toga samo dodatno profitirala. To se možda najbolje može vidjeti na netom objavljenom traileru za petu sezonu, koji je izašao u sklopu virtualnog (a kakvog drugog) New York Comic Con panela. Znam da počinjem zvučati kao pokvarena ploča, ali u ovoj sezoni ulozi su povišeni na razinu kakvu nismo imali prilike do sada vidjeti. Ovoga puta na kocki nije neka udaljena kolonija, ili situacija u sunčevom sustavu. Ovoga puta ulog je kolijevka čovječanstva – sam planet Zemlja!

Dvominutni trailer daje naslutiti da je ovo sezona fokusirana na razvoj naših omiljenih likova – od Amosovog (Wes Chatham) suočavanja s traumatičnim djetinjstvom, potrage Naomi (Dominique Tipper) za njenim odmetnutim sinom, pa do Chrisjen Avasarale (Shohreh Aghdashloo) koja se mora suočiti s potencijalnom krizom, bez da je na poziciji moći. Sa sigurnošću se može reći da će nas ovi i drugi događaji držati prikovanima za male ekrane. A tu je naravno i obilje akcije, i odličnih vizualnih efekata. Kao i zlosutno prisutstvo Marca Inarosa, terorista (ili borca za slobodu), pojasanca koji drži sudbinu Zemlje u svojim rukama.

Hoće li James Holden (Steven Strait) i ekipa s Rocinantea uspjeti zaustaviti Inarosa na vrijeme, saznat ćemo ubrzo. Jer na panelu je objavljen i dugo očekivani datum premijere pete sezone. „The Expanse“ se vraća na Amazon Prime već 16. prosinca.

I to nije sve. Amazon Prime ostavio je posljednje iznenađenje za sami kraj. 16. prosinca biti će dostupne tri epizode, dok će ostatak ići na tjednoj bazi. Što znaći da ćemo sada moći pogledati seriju u polaganom ritmu, te imati priliku za poduže diskusije u očekivanju iduće. Ne znam za vas, ali za mene je ovo i više nego dobrodošlo osvježenje u poplavi binge-watchinga.

Ni to nije sve. Ako ste kojim slučajem nestrpljivi, i želite znati o radnji pete sezone prije svih ostalih, u hrvatskom prijevodu dostupna je i peta knjiga serijala Prostanstvo Jamesa S. A. Coreya – „Nemezine igre“, koju možete kupiti ovdje.

Check Also

Shadow and Bone: teaser za 2. sezonu Netflixove fantasy serije!

U sklopu globalnog fanovskog eventa Tudum Netflix je između ostalog objavio teaser za drugu sezonu …

Cloverfield: Paramount razvija novi fim, poznat je i redatelj!

Očito više nema smisla komentirati da li nam to treba ili ne, jer ionako se …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics