The Electric State: sve što znamo o Netflixovoj nadolazećoj SF adaptaciji

The Electric State nadolazeći je film temeljen na ilustriranom romanu Simona Stålenhaga. Knjiga je dobila pohvale kritičara i obožavatelja zbog uvjerljive priče i prekrasnih ilustracija, a NPR ju je proglasio jednom od najboljih knjiga 2018. godine. Ako film može dočarati istu retrofuturističku estetiku iz izvornog materijala, sigurni smo da će ga bar radi toga vrijediti pogledati. Netflix je film najavio još u lipnju 2022., ali je do sada objavljeno vrlo malo novih detalja.

Smješten u alternativni svijet 1997. godine, The Electric State prati tinejdžericu Michelle koja kreće na putovanje neobičnim retrofuturističkim krajolikom Amerike, kako bi pronašla svog mlađeg brata. Na putovanju joj se pridružuje simpatični, ali misteriozni robot kojeg joj šalje njezin brat da joj pomogne u potrazi. Zajedno moraju izbjegavati monstruozne dronove zaostale nakon posljednjeg rata koji lutaju krajolikom, od kojih jedan lovi Michellinog robota pratioca. Također nailaze na ekscentričnog lutalicu koji bi im mogao pomoći da izbjegnu dronove i sigurno stignu na drugi kraj zemlje, ako mu Michelle odluči vjerovati.

Redatelji filma su Joe i Anthony Russo (The Avengers: Endgame, The Gray Man), dok su scenaristi Christopher Markus i Stephen McFeely. Izvršni producenti su Markus, McFeely, Angela Russo-Otstot, Jake Aust, Geoff Haley i Jeff Ford.

Glavne uloge tumače Millie Bobby Brown (Stranger Things) kao Michelle i Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) kao Keats, lutalica kojeg Michelle susreće na putu.

Ostale uloge tumače Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once), Stanley Tucci (The Lovely Bones), Jason Alexander (Seinfeld), Woody Norman (C’mon C’mon) i Martin Klebba (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl). A tu su i glumci koji će posuditi svoj glas likovima, koje čine Brian Cox (Succession), Jenny Slate (Marcel the Shell with Shoes On), Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier) i Billy Bob Thornton (Sling Blade).

Giancarlo Esposito posuđuje glas Marshallu, dronu koji lovi robota koji prati Michelle. Marshall je glavni negativac u priči, ali negostoljubiv postapokaliptični krajolik i preostali dronovi također su velike prepreke koje će Michelle morati svladati kako bi pronašla svog brata. Anthony Mackie i Billy Bob Thornton posuđuju glasove svjesnim robotima. Mackiejev lik Prattov je pomoćnik, dok Thornton daje glas ključnoj osobi u građanskom ratu.

Film je sniman u u Atlanti, Georgia, s početkom u listopadu 2022. i završetkom u veljači 2023. godine. Za sada nije objavljen trailer, niti je službeno najavljeno kada točno film stiže na Netflix, iako će to biti negdje u prvoj polovici 2024., a trailer bi trebao stići još ove godine. Budžet za film iznosi 200 milijuna dolara, što otprilike odgovara budžetu kojeg su braća Russo imali za raniji Netflixov film The Gray Man.

The Electric State
Protagonistica Michelle, inspirirana je Stålenhagovim starijim bratom i sestrom.

The Electric State

Check Also

Prvi teaser za specijal Wynonna Earp: Vengeance!

Dobrodošli u Čistilište! Wynonna Earp se vraća na male ekrane s tv specijalom od 90 …

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics