The Desert Prince: naslovnica i radnja romana koji nas vraća u svijet demona!

Peter V. Brett se vraća svom iznimno popularnom Ciklusu o demonima! Konačno je otkrivena naslovnica kao i konkretniji sinopsis fantasy romana The Desert Prince koji je prvi naslov novog serijala/trilogije koja se odvija otprilike 15 godina nakon događaja iz posljednje knjige Ciklusa o demonima (The Core). Naslovnicu je dizajnirao David G. Stevenson, a ilustrirao Tommy Arnold. Roman u prodaju stiže 03. kolovoza ove godine.

Prošlo je petnaest godina od završetka rata s demonima, stvorenjima tame koja su lovila i vladala noćima te mučila čovječanstvo od davnina. Heroji tadašnjeg vremena su postali legende, a oni koji ostaju bore se da pobjegnu iz njihove sjene. Olive Paper i Darin Bales odrasli su u ovom novom mirnom svijetu. Demoni su gotovo uništeni, ali opasnosti još uvijek vrebaju za djecu heroja. Olive je cijeli njezin život isplanirala majka, vojvotkinja Leesha Paper, postojanim listama zadataka kako bi je pripremila za nasljedstvo. Što više njezina majka inzistira na praćenju svakog slova njezinog scenarija to je Olive više protiv uloge koja joj je dodijeljena. Darin se pak suočava s izazovima druge vrste. Iako slobodan u izboru vlastitog puta, težina naslijeđa teško mu pada. Nije lako biti sin čovjeka za kojeg ljudi kažu da je spasio svijet. Svi od Darina očekuju grandioznost, ali jedino u čemu je ikad bio sjajan je skrivanje. No Olive i Darin jedne noći otkrivaju da nisu svi demoni nestali i da oni koji su preostali su itekako gladni osvete. Pokreću se događaji koje samo proročanstvo može predvidjeti dok Olive i Darin nastoje pronaći svoja mjesta na svijetu kako bi ga na vrijeme spasili.

Vrijeme je za novu avanturu! A kako to točno izgleda možete provjeriti već sada jer je io9 netom objavio i jedno poglavlje iz romana The Desert Prince kojeg možete pročitati ovdje.

Peter V. Brett američki je autor koji se proslavio fantasy serijalom Ciklus o demonima koji je prodan u dva milijuna primjeraka i preveden na više od 25 jezika širom svijeta. Serijal se sastoji od pet knjiga i nekoliko novela, a prvi je roman, Oslikani čovjek objavljen 2008. godine. Diplomirao je englesku književnost i umjetnost 1995. i više od deset godina je radio u izdavaštvu specijaliziranih izdanja za farmaciju prije nego je svoju ljubav prema fantastici, stripovima i Dungeons & Dragons igrama pretočio u svoja literarna ostvarenja. Kod nas je Hangar 7 preveo za sada tri knjige iz Ciklusa o demonima: Oslikani čovjek i Pustinjsko koplje (prvu i drugu knjigu serijala) te zbirku novela Veličanstveni Bazar koja dolazi između prve i druge knjige. Sve navedene knjige možete kupiti po akcijskoj cijeni na Inverzijinom webshopu.

The Desert Prince

Check Also

Za Interliber stiže prijevod nagrađivanog SF romana The Calculating Stars!

Američka autorica, Mary Robinette Kowal osvajala je nagrade slijeva i zdesna za The Calculating Stars, …

Dobitnici nagrade Britanskog društva za fantastiku 2022. (BFS)

U sklopu ovogodišnje konvencije FantasyCon, u nedjelju 17. listopada proglašeni su dobitnici nagrade Britanskog društva …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics