The Dark Tower: Mike Flanagan & Trevor Macy su otkrili planove o adaptaciji!

Prošli tjedan otkriveno je da se Intrepid Pictures Mikea Flanagana i Trevora Macyja seli s Netflixa u novi dom, odnosno Amazon Studios. Dvojac je potpisao višegodišnji ugovor koji će njihove buduće projekte prikazivati ekskluzivno na platformi Amazon Prime. A povrh tog ugovora već postoji jedan vrlo ambiciozni projekt na kojem rade Flanagan i Macy. Riječ je ni manje ni više nego o adaptaciji Kingovog The Dark Towera (Kula tmine), koja je zamišljena kao TV serija u trajanju od pet sezona, nakon čega bi potencijalno uslijedila dva samostalna filma. Projekt za sada egzistira odvojeno od Intrepidovog ugovora s Amazonom, ali Flanagan je u intervjuu za Deadline izjavio kako bi bio “oduševljen” da Amazon odluči preuzeti seriju pod svoje okrilje. Također, Flanagan je otkrio da je već napisao pilot za The Dark Tower te napravio detaljan nacrt za prvu sezonu i nešto općenitiji za preostale sezone. “Pilot scenarij je jedna od meni najdražih stvari na kojima sam ikad radio. Bilo je nadrealno raditi na tome. Tako smo bili van sebe i zahvalni što nam je Stephen King povjerio takav pothvat, nešto njemu tako dragocjeno, i nadamo se da ćemo pronaći prave partnere da to realiziramo.”

U intervjuu, Flanagan i Macy su progovorili o svom stažu na Netflixu. Izjavili su da su s Netflixom imali relativno uspješnu suradnju, ali da su s vremenom primjetili razliku u njihovom odnosu. Istaknuli su da odnos nije bio loš, samo drugačiji, da se primjetilo da nisu na istoj stranici, pa su početkom godine odlučili potražiti novu suradnju negdje gdje će biti slobodniji. Istaknuli su i da samo otkazivanje serije The Midnight Club nije utjecalo na odluku odlaska. Da su naravno bili razočarani što serija nije dobila drugu sezonu, ali da je to sve. Naprosto, kao dio brojnih promjena koje su se dogodile na Netflixu u posljednjih nekoliko godina, primijetili su i to, da je strategija kojom su se lansirale nove serije pretrpjela dosta promjena. Kad su dogovorili The Midnight Club, cijela kompanija je bila vrlo drugačija. “Mislim da oboje smatramo da je sigurno reći da takva serija, za koju smo mislili da je inovativna i da ju je teže klasificirati, zahtijeva prilično snažnu promociju da bi se pravilno pokrenula, a Netflixova strategija za promociju novih serija se prilično promijenila. Stoga nismo bili potpuno iznenađeni.”

Flanaganu naravno nisu strane Kingove adaptacije, jer je već režirao Gerald’s Game i Doctor Sleep. Nada se da će planirana TV serija na kraju iznjedriti i igrane filmove temeljene na Kingovim romanima The Dark Tower, ali da neće trčati pred rudo.

No prije svega toga, kod Netflixa je ostao još jedan projekt od Flanagana i Macyja, horor serija The Fall of the House of Usher koja se očekuje iduće godine.

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics