Reboot filma The Crow ponovo ima novog glavnog glumca i redatelja!

Nakon desetak godina ponovnog pokretanja i zaustavljanja produkcije na rebootu kultnog nadnaravnog trilera The Crow (Vrana) ponovno smo došli u novi ciklus. Ostaje pitanje hoće li ovaj puta film doista uspjeti uzletiti iz produkcijskog pakla u kojem se nalazi tako dugo. U svakom slučaju na nama je da prenesemo friške vijesti.

U ovom pokušaju reboota glavnu bi ulogu trebao preuzeti Bill Skarsgård (It), pod redateljskom palicom Ruperta Sandersa (Snow White and the Huntsman, Ghost in the Shell). U filmu bi uz Skarsgårda trebali gledati i FKA twigs (Brighton Beach). Reboot se o ovom trenutku nalazi tek u predprodukciji, a u pravu produkciju bi trebao krenuti u lipnju kada se očekuje početak snimanja. Scenarij potpisuje Zach Baylin (King Richard), a producenti su Victor Hadida, Molly Hassell, John Jencks i Edward R. Pressman.

The Crow je krenuo iz stripovskog medija. Strip je napisao i nacrtao James O’Barr kasnih 1980-ih i ispričao mračnu priču o muškarcu – Ericu Dravenu i njegovoj zaručnici koje je napala i ubila banda nakon što se paru pokvario automobil. Godinama kasnije Draven je uskrsnuo, što ga je postavilo na put osvete onima koji su mu oduzeli život i život njegove ljubavi. Strip je 1994. doživio svoju filmsku adaptaciju, i u međuvremenu postao klasikom. Glavnu ulogu je tumačio Brandon Lee koji je svojom izvedbom (ali i tragičnom smrću na setu) značajno doprinio kultnom statusu filma. Već dovoljno o filmu govori i njegova vrlo visoka ocjena na stranici Rotten Tomatoes, gdje stoji na 90% kod publike i 85% kod kritike. Iz filma se rodila čitava franšiza koja do sada uključuje tri filmska nastavka (The Crow: City of Angels, The Crow: Salvation, The Crow: Wicked Prayer) i jednu tv seriju The Crow: Stairway to Heaven.

“Vrana je lijepa, mračna, poetična i ponekad uznemirujuća” – izjavio je Sanders. “To je priča o ljubavi, gubitku, tuzi i osveti. Velika mi je čast ponovno se vratiti na legendarni strip Jamesa O’Barra i ponovno zamisliti Vranu kao zlosutni glas današnjice.”

Check Also

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Epska bitka se nastavlja u prvom traileru za Godzilla x Kong: The New Empire

Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures objavili su prvi službeni teaser trailer za Godzilla x …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics