Sveti Cthulhu! The Colour Out of Space je tek prvi film trilogije!

Fanovi legendarnog H. P. Lovecrafta će sigurno biti oduševljeni time što je njima Božić stigao nešto ranije, jer kako drugačije nazvati najavu da će Lovecraftova adaptacija The Colour Out of Space zapravo biti tek prvi film planirane trilogije.

SpectreVision još nije ni film The Colour Out of Space plasirao u kina, a njegovi osnivači Elijah Wood i Daniel Noah već pričaju o idućem filmu trilogije – The Dunwich Horror. Dapače otkrili su kako su već u ranoj fazi razvijanja filma The Dunwich Horror koji je baziran na istoimenoj kratkoj priči napisanoj 1928., a objavljenoj već iduće godine u časopisu Weird Tales. Zanimljivo je da je ta priča već doživjela svojevrsnu filmsku adaptaciju 1970. godine. No kažemo svojevrsnu jer je taj film iskoristio imena nekih likova, kao i neke manje detalje, dok su oni najvažniji gotovo u potpunosti zanemareni. Ukoliko ne možete dočekati da otkrijete koje užase skriva Dunwich, tada možete uzeti u ruke prvu knjigu priče Cthulhu mitova, odnosno Zov Cthulhua koju je objavio Hangar 7.

No vratimo se malo na Color Out of Space koji u kina stiže u siječnju 2020. godine. Za sada ga prati pozitivan buzz, a da nas očekuje nešto doista zanimljivo govori i trailer koji smo konačno dobili početkom mjeseca. Film je premijeru imao u sklopu TIFF-a, a s obzirom da to nije jedini festival gdje je već prikazan možemo vam reći da dobro kotira i među kritičarima, s trenutnom ocjenom od 85% na stranici Rotten Tomatoes.

Color Out of Space se opisuje kao priča o svemirskom teroru vezanom uz obitelj Gardner koja se odselila na vrlo udaljenu farmu kako bi pobjegli od 21. stoljeća. Oni se prilagođavaju svom novom životu kada meteorit padne u njihovo dvorište. To će žestoko poremetiti planirani mirni život obitelji, nakon što misteriozni aerolit zarazi zemlju ali i sve ostalo s neobičnom i nezemaljskom bojom. Na svoj horor obitelj će ubrzo shvatiti da ta vanzemljska sila polako mijenja svako živo biće s kojim dođe u kontakt, uključujući i njih same…

Redatelj i scenarist filma The Colour Out of Space je Richard Stanley (Hardware, The Island of Dr. Moreau). Riječ je o adaptaciji istoimene kratke priče H. P. Lovecrafta iz 1927. godine, koju također možete pročitati u prijevodu, jer je prigodno izašla u 45. broju SF&F časopisa Sirius B.

Predložak za treći film još nije otkriven. Za sada čak ne znamo ni da li će Richard Stanley režirati drugi film trilogije, iako su Wood i Noah svojedobno izjavili kako je to moguće. U svakom slučaju očito je da neće stati na prvom filmu, i da će pokušati što vjernije dočarati Lovecraftove adaptacije.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics