The Boys su najgledanija serija na Amazonu

Kao što i sam naslov kaže The Boys je postao jedan od najgledanijih naslova na Amazon Primeu. I to samo dva tjedna nakon što se serija počela prikazivati na streaming platformi. Prva sezona je nadmašila sva očekivanja, i ni manje ni više zasjela na mjesto najgledanije serije u povijesti Amazona. To nas uopće ne čudi, jer serija je naprosto odlična. Ako joj još niste dali šansu, a tražite neko osvježenje u superherojskom žanru, i pri tome nemate baš previše osjetljiv želudac onda vam je definitivno preporučamo.

“Oduševljeni smo što su The Boysi nadmašili naša predviđanja gledanosti, i to za svega dva tjedna, te time postali najgledanija Amazonova originalna serija kod naših Prime Video korisnika. Ovo stvara fantastični moment i uzbuđenje dok se pripremamo da počenemo s radom na drugoj sezoni.” – izjavila je Jennifer Salke, čelnica Amazon Studiosa.

“Ja sam više nego oduševljen s prijemom prve sezone. I ono što je najbitnije jest da me to dignulo s guzice i ubacilo u višu brzinu, da radim još bolje na drugoj sezoni. No ne želim da druga sezona bude veća, nego da ide dublje. Da bude više napeta, još luđa, s još bolje obrađenim likovima. To je moj jedan jedini cilj, da druga sezona bude bolja od prve.” – dodao je showrunner serije Eric Kripke.

Zanimljivo je kako je obnova za drugu sezonu došla prije nego je uopće emitirana prva sezona. Studio je već tada očito imao velika očekivanja, koja su sada i nadmašena.

Za one koji ne znaju serija je adaptacija iznimno nasilnog, mračnog i otkačenog stripa Gartha Ennisa i Daricka Robertsona. Strip je također vrlo brzo stekao popularnost, s obzirom na specifičan i eksplicitan sadržaj, a sastoji se od 72 nastavka, koji su izlazili od 2006. do 2012. godine. Strip serijal The Boys je radnjom smješten između 2006. i 2008. u svijet, u kojem su superheroji stvarni. Međutim, većina superheroja se razmazila svojim zvjezdanim statusom pa je postala iskvarena i korumpirana, te si često daju oduška i dopuštaju si raditi nered. Zbog toga je stvoren poseban CIA odjel s ciljem nadziranja i držanjem pod kontrolom razvratnih superheroja. Taj odjel je poznat pod imenom The Boys.

Premda se čini da je strip lakše adaptirati u seriju nego, recimo, roman ili novelu, to baš nije tako. Doživi li se strip kao storyboard i prenese u seriju isključivo animiranjem kadrova stripa, rezultat je uglavnom nešto loše i nepotrebno. Međutim kada su Boysi u pitanju, Eric Kripke je napravio odličan posao. Prepoznao je ono što je u stripu potencijal za seriju i maksimalno ga iskoristio ostavši vjeran izvornom materijalu. Izbacio je sve one dijelove koji u stripu izvrsno funkcioniraju, ali na ekranu bi bili neupotrebljivi. Da ne izgubi na ritmu, likovima i radnji, seriju je nadogradio televizičnim elementima na najbolji mogući način, držeći se bitnog, a opet bez gubitka one posebnosti koju je donio strip.

Karl Urban (Star Trek, Judge Dredd) je nedavno u intervjuu za IGN izjavio kako vjeruje da je izvorni materijal bio “ispred svog vremena” po pitanju ukazivanja na brojne društvene probleme s kojima se danas suočavamo. “Mislim da su [The Boys] izvrsna metafora za modernu kulturu obožavanja poznatih ličnosti. Pogledajte samo brojne skandale sa slavnim osobama, od Weinsteina preko Cosbyja sve do Spaceyja i još monogo njih koje društvo idolizira, a istina je da nisu onakvi kakvima se predstavljaju. The Boys je, kao strip bio ispred svog vremena u prepoznavanju toga što će uslijediti, i stavljajući to u okvir superherojskog žanra”.

Erik Kripke je radi žešćeg hypa koji parti seriju dostavio i prvi pogled na nadolazeću sezonu, s obzirom da je već potvrđeno da se na njoj radi. Kripke nije samo showrunner, već je i scenarist serije, a također je i režirao finale prve sezone. Prvi pogled na drugu sezonu je očekivano tek fotka na kojoj su Kripke, Tomer Capon (Frenchie), Karen Fukuhara (The Female), Jack Quaid (Hughie Campbell) i Laz Alonso (Mother’s Milk). Ton je jasan, riječi su gotovo suvišne. Ne znamo doduše čija je krv, ali to i nije previše bitno. Ono što se ističe je nedostatak Karla Urbana (Billy Butcher), no to je očekivano, jer ako ste gledali prvu sezonu jasno je zašto ga nema s ostatkom ekipe, barem na početku druge sezone.

The Boys

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics