The Batman je dobio novi opaki poster!

Objavljen je novi poster za nadolazeći DC-jev film The Batmana, koji bi u kina trebao stići 4. ožujka. Dok je većina prethodnih postera bila fokusirana na Batmana i Catwoman ovdje je uključena gotovo kompletna glavna glumačka postava. Još jednom je istaknut i slogan “razotkrite istinu”. No ono što je zanimljivo jest da poster ima i ponešto drugačiju vizualnu paletu od one koju smo imali prilike do sada vidjeti u marketinškim materijalima.

Dvije godine vrebanja ulicama kao Batman, tjerajući strah u srca kriminalaca, je odvelo Brucea Waynea duboko u sjene Gotham Cityja. Sa samo nekoliko pouzdanih saveznika – Alfreda Pennywortha, zapovjednika Jamesa Gordona – među gradskom korumpiranom mrežom dužnosnika i istaknutih osoba, usamljeni osvetnik se uspostavio kao jedino utjelovljenje osvete među svojim sugrađanima.

Kada ubojica targetira Gothamovu elitu nizom sadističkih makinacija, trag zagonetnih tragova šalje najvećeg svjetskog detektiva u istragu podzemlja, gdje susreće likove kao što su Selina Kyle aka Catwoman, Oswald Cobblepot aka The Penguin, Carmine Falcone i Edward Nashton aka The Riddler. Kada dokazi počinju ukazivati bliže domu i razmjeri počiniteljevih planova postaju jasni, Batman mora ostvariti nove odnose, razotkriti krivca i donijeti pravdu za zlouporabu moći i korupciju koja dugo muči Gotham City.

Redatelj Matt Reeves je naveo mnoge utjecaje na film, ali među najprepoznatljivijim, barem što se tiče Riddlera je Zodiac Killer iz stvarnog života, koji je terorizirao San Francisco 60-ih godina. Reeves je opisao film kao detektivsku priču, a u nedavnom intervjuu za Esquire također je otkrio da je tonski crpio i iz filma Taxi Driver Martina Scorsesea, kao i nekih drugih klasika iz 70-ih, poput The French Connection i Chinatowna.

“Iskreno vjerujem da ton Batmana nema nikakve veze (za razliku od prethodnih filmova), čini se novim. U stripu je Batman netko više…nestabilan. Ako čitate između redaka, to je zapravo jako tužno. Dok se u kinematografskim uratcima uvijek ističe njegova herojska strana. The Batman radi upravo suprotno, mi hvatamo unutarnje promjene lika. Po mom mišljenju, jedini drugi koji je to postigao je animirani film Batman: Mask Of The Phantasm. Kad sam to vidio, kliknulo mi je: biti Batman je neka vrsta prokletstva, to je teret. Ali hej čovječe, ti si to odlučio, zar ne? ‘Ne, ne, moram biti Batman. Ja sam izabran, a ne obrnuto.’ Mislim da to nikada nismo vidjeli u igranom filmu.” – nedavno je izjavio Pattinson.

Glavne uloge tumače Robert Pattinson kao Bruce Wayne aka Batman, Zoë Kravitz kao Selina Kyle aka Catwoman, Jeffrey Wright kao Jim Gordon, Andy Serkis (Planet of the Apes, Black Panther) kao Alfred Pennyworth, Paul Dano kao Riddler, Colin Farrell (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Dumbo) kao Oswald Cobblepot aka Penguin, John Turturro (Transformers) kao Carmine Falcone, Peter Sarsgaard (The Magnificent Seven, Black Mass) kao Gothamov okružni tužitelj Gil Colson, Barry Keoghan kao policajac Stanley Merkel i Jayme Lawson kao Bella Reál.

Osim nadolazećeg filma, Reeves također trenutno razvija dvije HBO Max serije koje će biti smještene u taj isti filmski svemir. To uključuje projekt Gotham City Police i seriju s fokusom na Penguina s Colinom Farrellom u glavnoj ulozi.

The Batman

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics