The Addams Family se vraća na male ekrane, s Timom Burtonom za kormilom!

The Addams Family se vraća na televiziju, i to s Timom Burtonom za kormilom! MGM koje je trenutni vlasnik prava, odlučio je da je stiglo vrijeme za razvijanje nove igrane tv serije, čiji će izvršni producent biti Tim Burton (Beetlejuice, Edward Scissorhands, Dark Shadows). Također za sada je otvorena mogućnost i da će Burton režirati sve epizode. Alfred Gough i Miles Millar (Smallville) će biti scenaristi, showrunneri i izvršni producenti. Nova verzija serije bi trebala biti smještena u moderno vrijeme, a u fokusu bi navodno imala ni manje ni više nego Wednesday Addams.

Priča o obitelji Adams, izmišljenom kućanstvu koje je stvorio američki crtač Charles Addams 1938. godine, tijekom godina je imala niz iteracija na ekranu, uključujući dvije igrane TV serije; nekoliko animiranih serija; filmsku franšizu u kojoj su glavne likove tumačili neponovljivi Raul Julia, Anjelica Huston i Christopher Lloyd; i posljednji animirani film iz MGM-a čiji je nastavak nadavno najavljen za Noć vještica 2021. godine.

Uparivanje Burtona i obitelji Adams je naprosto savršeni recept, jer kako ne bi Burtonova estetika i afinitet prema mračnim i jezivim temama bila potpuno odgovarajuća za novo oživljavanje Adamsovih. I ne samo to, ovo nije ni prvi puta što se Burtona povezuje s projektom Obitelj Addams. Još 2010. godine kada je projekt kao stop-motion film razvijao Illumination Entertainment, Burton je trebao biti redatelj. No nakon tri duge godine produkcijskog pakla prava su ponovno stavljena na bubanj, koja je tada osigurao MGM, i objavio prošlogodišnji animirani film The Addams Family, s animacijom koju je vodio londonski Cinesite. Zanimljivo je spomenuti da je Burton u jednom trenutku trebao predvoditi i film iz 1991. godine, ali je na kraju morao odustati radi konflikta u rasporedu snimanja za Batman Returns.

Za sada još nije donesena odluka o mreži i/ili platformi za seriju, ali navodno postoji više ponuditelja te Netflix trenutno predvodi u nadametanju. Zvuči kao da bi povratak otkačene, a opet simpatične obitelji mogao doći prije nego kasnije.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics