The 100: sedma sezona je ujedno i posljednja

CW-ova postapokaliptična serija The 100 ulazi u svoju završnu fazu. Tek nekoliko dana prije finala šeste sezone, tvorac serije Jason Rothenberg objavio je na Twitteru gorko-slatku vijest, kako je već naručena sedma sezona ujedno i posljednja. Predsjednik mreže Mark Pedowitz, je tijekom TCA panala otkrio kako su se baš prošli tjedan složili s tom odlukom Jasona Rothenberga, jer su također smatrali da je pravo vrijeme za privesti seriju kraju. Posebno zanimljivo i vrlo prigodno je da će serija završiti s ni manje ni više nego 100 epizoda, što je također putem Twittera obzanio Rothenberg u naknadnom postu. Pisac i scenarist serije Kim Shumway je isto potvrdio da vijest ima i svoju slatku stranu: “Ovo je dar. Da možemo završiti seriju kako mi želimo je rijetki blagoslov. Želim izraziti zahvalanost WB-u i The CW-u na njihovoj potpori tokom godina. 100 epizoda serije The 100. Kakva ‘vožnja’.”

Početne sezone serije su bile relativno originalne i kvalitetne kada je reč o žanru. Kasniji nastavci su se pomalo izgubili, ali s aktualnom sezonom se gotovo može reći da je serija ponovo pronašla barem odgovarajući smijer.

Nuklearni armagedon poharao je Zemlju i izbrisao gotovo sve tragove života. Jedini preživjeli, sada su stanovnici 12 međunarodnih svemirskih postaja Zemljine orbite. Tri generacije poslije, odnosno 97 godina kasnije, oko 2000 ljudi nastanjuje Arku. Međutim, populacija Arke je također u opasnosti zbog drastičnog manjka resursa i prijeti joj izumiranje. Jedini možebitni način spašavanja populacije jest slanje 100 maloljetnih prijestupnika natrag na Zemlju. Njihov zadatak je istraživanje mogućnosti ponovnog uspostavljanja života. No ono što će otkriti će biti veliko iznenađenje, jer čovječanstvo ipak nije u potpunosti uništeno. Grupe preživjelih doživjeli su razne transformacije u nastojanju izbjegavanja istrebljenja…

Check Also

Interview with the Vampire: novi trailer izaziva kompliciranim odnosom Lestata i Louisa!

AMC je objavio novi teaser trailer za nadolazeću seriju Interview with the Vampire, koja nam …

Wednesday: trailer zadirkuje misterijem, kaosom i ubojstvima u Netflixovoj seriji

Netflix je konačno objavio prvi trailer za seriju Wednesday, nadolazeći spin-off filma The Addams Family …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics