Igra prijestolja: Bitka leda i vatre dominira spektakularnim teaserom za finalnu sezonu

S padom temperatura, HBO nas je odlučio podsjetiti da nas idućeg proljeća čeka prava zima. To je prvo što nam pada na pamet nakon gledanja ovog kratkog, ali spektakularnog Dragonstone teasera, koji prikazuje (doslovnu) bitku leda i vatre na bojnom polju Westerosa.

U bitki svih bitaka, koja je kulminacija proteklih sedam sezona ove epske serije, snage predvođene kraljem Sjevera, Jonom Snowom, i Majkom zmajeva, Daenerys Targaryen, sukobiti će se sa Bijelim hodačima i Vojskom mrtvih, i odlučiti sudbinu Westerosa. No zima nije jedina opasnost koja prijeti našim herojima. Tu je i osvetoljubiva kraljica Cersei Lannister, koja neće samo tako prepustiti Željezno prijestolje. Ono što definitivno znamo je da će finale biti emocionalano i da će podijeliti fanove. Ranije ovog tjedna, Kit Harrington je izjavio da je za seriju na kojoj se radilo osam, devet godina, napraviti finale bio izuzetno težak posao. „Ne mislim da će svi biti sretni, ali ne može se zadovoljiti svakoga“. Teaser ne pomaže u odgonetavanju finala, ali nam definitivno sugerira da krenemo s ponovnim gledanjem Igre prijestolja.

Finalna sezona imati će i najveću i nakompleksniju bitku snimljenu do sada, koja prema izjavi Petera Dinklagea, od „Bitke kopiladi radi zabavni park“. O ovoj mamutskoj bitci, koja bi trebala biti najspekakularniji sukob viđen na malim ekranima, pisali smo ranije.

Iako je ovo zadnja sezona serije Igra prijestolja, ovo nije i zadnji pogled na Westeros (i Essos). HBO već priprema niz spinoffa, od kojih će nas prvi vratiti u Doba heroja, i teror Duge Noći, uz Naomi Wats u glavnoj ulozi. Zima će čini se biti lajtmotiv narednih godina.

Izvršni producenti 8. sezone serije su David Benioff, D.B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger i Bernadette Caulfield. Suizvršni producenti su Guymon Casady, Vince Gerardis, George R.R. Martin i Bryan Cogman, dok su producenti Chris Newman, Greg Spence i Lisa McAtackney.

Igra prijestolja se vraća na male ekrane u travnju 2019.

Check Also

The Portable Door: prvi trailer za fantasy avanturu baziranu na serijalu Toma Holta

Objavljen je prvi puni trailer za australsku fantasy avanturu The Portable Door, adaptaciju prve knjige …

The Mandalorian: novi poster za 3. sezonu i specijalni promo video!

S obzirom da nas od treće sezone serije The Mandalorian dijeli svega mjesec dana ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics