Tales of Dunk & Egg: čini se da HBO već radi na novoj prikvel seriji Igre prijestolja!

Kako ekskluzivno prenosi Variety trenutno se u ranom razvoju nalazi još jedan prikvel Igre prijestolja (Game Of Thrones). Uz nadolazeću seriju House of the Dragon, HBO navodno nastoji odobriti ne samo jedan, nego nekoliko prikvel serijala smještenih u svijet Westerosa.

No projekt o kojem je trenutno riječ je adaptacija Tales of Dunk & Egg, priča/novela koje popisuje George R.R. Martin. Smještena u svijet Martinove Pjesme leda i vatre na kojoj se temelji Igra prijestolja, serija će pratiti avanture Dunka (Ser Duncan Visoki) i njegovog štitonoše Egga (budući kralj Aegon V. Taregaryen), nekih 90 godina prije događaja iz Pjesme leda i vatre. Za sada uz projekt nije vezan niti jedan scenarist, a HBO je odbio komenirati vijest.

Među ostalim idejama koje se razmatraju je serija bazirana na Robertovoj pobuni, ratu za željezno prijestolje koji je potpuno preokrenuo Westeros nekoliko desetljeća prije događaja u Igri prijestolja.

Ideja je da HBO igra na kartu stvaranja franšize Igre prijestolja za potrebe unapređivanja HBO-a i platforme HBO Max, kao što je to Disney učinio s Ratovima zvijezda za svoju platformu Disney Plus. Disney je najavio 9 novih SW serija tijekom konferencije za investitore u prosincu, a sljedećeg dana cijena dionica tvrtke porasla je za čak 14 posto, na svoju najvišu razinu. S obzirom da je nakon završetka Igre prijestolja 2019. godine, HBO zabilježio pad gledanosti i to gotovo za pola onda nas ovakav potez uopće ne čudi.

Pustolovine Dunka i Egga u formi kraće novele objavljene su još 1998. u antologiji Legends, da bi svakih šest godina dobili po jednu priču u drugim antologijama. Tri novele su objedinjene u zbirku od skoro tristo stranica, koju je kod nas pod naslovom Vitez Sedam Kraljevina izdao Algoritam 2015. godine. Ukoliko vas zanima više osvrt na zbirku možete pronaći ovdje.

Check Also

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Epska bitka se nastavlja u prvom traileru za Godzilla x Kong: The New Empire

Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures objavili su prvi službeni teaser trailer za Godzilla x …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics