Taika Waititi je redatelj novog Star Wars filma!

Šuškalo se o tome već neko vrijeme, ali sada je i službeno potvrđeno da je Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Jojo Rabbit) redatelj novog Star Wars filma. Disney/Lucasfilm su ovu vijest vješto sačuvali da je prigodno obznane na današnji dan, odnosno Star War dan. Radi očitih razloga nije bilo velike pompe oko ovogodišnjeg Star Wars dana pa je ova vijest vrlo dobrodošla da dostavi bar nekakvo veselje. Na žalost nema nekih velikih otkrića vezanih uz film, ali neke mrvice smo dobili. Tako sada znamo da će Taika Waititi ne samo režirati, nego i napisati scenarij za film. Također znamo da Waititi neće sam pisati scenarij nego da će mu kod toga pomoći Krysty Wilson Cairns (1917, Last Night in Soho). No to je za sada to, kao što smo rekli, malo mrvica. Ne znamo što možemo očekivati po pitanju radnje, kastinga, niti nekakvog okvirnog rasporeda snimanja. Za očekivati je doduše da će Waititi na filmu početi raditi nakon što završi Thor: Love and Thunder. Isto tako zanimljiva je informacija da studio nije isključio mogućnost pretvaranja filma u potencijalnu trilogiju.

Kad god u konačnici snimanje filma započne čini nam se da je projekt u dobrim rukama. Pretpostavka jest da je većina fanova sretna s odabirom redatelja, i još sretnija što je direktno involviran i na scenariju. Nakon dosta nezadovoljstva sa sagom Skywalkera, ova odluka je vrlo uzbudljiva. Disney/Lucasfilm bi trebali imati dovoljno povjerenja da puste na miru Waititijevu kreativnost i sklonost improviziranju, a na to fanovi sasvim sigurno i računaju. Jako malo fanova želi ono što smo dobili kao tkz. grandioznu završnicu sage, na to većina želi što prije zaboraviti, a novi kurs barem za sada izgleda solidno zacrtan.

Također je službeno potvrđeno kako Leslye Headland (Russian Doll, Bachelorette) trenutno razvija novu nenaslovljenu Star Wars seriju za Disney+ platformu. Headland će biti scenaristica, izvršna producentica i showrunnerica serije koja će donijeti još malo raznolikosti Star Wars svemiru. Datum izlaska serije još nije objavljen.

Check Also

The Nevers: Joss Whedon je napustio HBO-ov projekt

Joss Whedon (The Avengers, Firefly, Buffy the Vampire Slayer) je napustio HBO-ovu seriju The Nevers. …

The Expanse je dobio obnovu za šestu i ujedno posljednju sezonu!

Nakon što je serija The Expanse 2018. bila otkazana na Syfy-ju zaživjela je na Amazonu …

Web Statistics