Svi Marvelovi filmovi i serije u 2021. godini!

Prošla godina je bila iznimno nezahvalna za Marvel, no zato ova izgleda vrlo obećavajuće (pod uvjetom da se ne dogodi ništa nepredvidivo). U nastavku su nabrojani svi filmovi i TV serije koje očekujemo ove godine. 2021. bi nas tako trebala obradovati s čak deset Marvelovih projekata: četiri filma i šest serija! A to je samo ono što je povezano s glavnim MCU svemirom.

WandaVision

Prvi Marvelov projekt koji otvara godinu je serija WandaVision koja stiže 15. siječnja na Disney Plus platformu. WandaVision miješa stilove klasične humoristične serije i Marvelovog kinematografskog svemira, u kojoj Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) i Vision (Paul Bettany), dvoje superjunaka, žive njihov idealan život u predgrađu kada počinju sumnjati da nije sve kako se čini.

The Falcon and The Winter Soldier

Iako je upravo The Falcon and The Winter Soldier trebao biti prva serija od svih novih MCU serijala koji su kreirani za platformu Disney Plus, to ipak neće biti slučaj, pa u novom rasporedu serija stiže nakon WandaVision, i to 19. ožujka. Radnjom smještena nakon događaja Endgamea, serija pronalazi Sama Wilsona/Falcona kako se bori s tim da je odabran za nasljednika štita i odgovornosti Kapetana Amerike. Američka vlada nije oduševljena tom idejom, jer su oni u vidu imali drugog kandidata, a tu su i nove prijetnje s kojima će se Sam i Bucky morati uhvatiti ukoštac.

Black Widow

Samostalni film Black Widow je svojevrsni prikvel, koji nam između ostalog razotkriva misteriozni lik kroz Natashinu prošlost i treniranje u elitnom KGB-ovom programu (Avengers: Age of Ultron). U Marvelovom akcijskom špijunskom trileru, Natasha Romanoff aka Black Widow se suočava s mračnijim dijelom svoje prošlosti, kada se izdigne opasna zavjera također povezana s njezinom prošlosti. Film bi po novom raporedu trebao konačno stići u kina 07. svibnja, a da li će to biti tako, ili će doći do novih odgoda to ćemo tek vidjeti.

Loki

Loki je sasvim sigurno jedna od najočekivanijih Marvelovih serija, još otkako je najavljena u rujnu 2018. godine. Tko se ne veseli vidjeti legendarnog boga nepodopština i spletki, pogotovo nakon ovakve godine koju smo upravo prošli? Dok je u originalnoj vremenskoj liniji Marvelovog kinematografskog svemira Loki ubijen na početku filma Avengers: Infinity War, zahvaljujući odluci Avengersa da putuju kroz vrijeme Loki je ne samo živ, već i u posjedu Tesseracta, koji mu je i omogućio bijeg u 2012. – i sposobnost da putuje kroz razne događaje tijekom ljudske povijesti i izaziva probleme. Loki na Disney Plus stiže u svibnju.

What If…?

What If…? je animirani serijal baziran na strip serijalu koji se bavi pitanjima što bi se dogodilo da se ključni povijesni događaji u MCU-u nisu dogodili na način na koji su se odigrali. Neke od potvrđenih priča koje ćemo imati prilike vidjeti su Peggy Carter koja postaje supervojnik, Star Lord je afroamerikanac, dok je Iron Man ogromni mech kojim upravlja mršavi i slabašni Steve Rodgers. What If…? stiže na ljeto.

Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings

Simu Liu predvodi glumačku postavu kao titularni lik, poznat i kao Majstor Kung Fua. Pojedinosti o radnji tek trebaju biti službeno objavljene. Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings u kina bi trebao stići 09. srpnja.

Hawkeye

Marvel Studios je konačno dao Jeremyju Renneru samostalni projekt s Hawkeyejem. Serija se radnjom odvija nakon događaja filma Avengers: Endgame i pronalazi Clinta Burtona kako trenira Kate Bishop (Hailee Steinfeld). Tačni detalji priče još nisu otkriveni, ali čini se da se serija u velikoj mjeri naslanja na stripove Matta Fractiona. Hawkeye na Disney Plus stiže na jesen.

Eternals

Eternals će u Marvelov kinematografski svemir uvesti novi panteon moćnih heroja i zlikovaca. Radnja se odvija oko titularnih gotovo besmrtnih bića i njihovih monstruoznih umjetno stvorenih genetskih rođaka the Deviantsa, koje su kreirala bića zvana kao Celestials. Priča će se odvijati tijekom 7000 godina. Eternals se u kinima očekuju 05. studenog.

Ms. Marvel

Ms. Marvel je adaptacija jednog od najrecentnijeg, ali i iznimno popularnog Marvelovog strip serijala. Riječ je o prvom superheroju odnosno superheroini pakistanskog, tj. muslimanskog porijekla. Kamala Khan (Iman Vellani) je tinejdžerka iz New Jerseyja koja pokušava naći svoje mjesto u američkom društvu koje se rapidno mijenja, dok se istovremeno bori s otkrićem svojih moći. Ms. Marvel na Disney Plus stiže kasnije ove godine.

Spider-Man 3 (za sada bez službenog naziva)

Detalji priče su i dalje pod velom tajne, ali povratak Jamieja Foxxa kao Electra, i Alfreda Moline kao Doctora Octopusa je vrlo interesantan jer pokazuje daljnje spajanje prethodnih Spider-Man filmova s trenutnim serijalom kojeg predvodi Tom Holland. Ono što znamo je da će film imati radnju koja je po svemu sudeći izuzetno vezana za multiverzum, što potvrđuje i pojavljivanje Doctora Strangea (Benedict Cumberbatch). Spider-Man 3 se u kinima očekuje 17. prosinca.

Uz nevedeno treba barem spomenuti i SPUMC filmove: Morbius i Venom: Let There Be Carnage koji su dio Sonyjevog Marvelovog svemira, a trebali bi izaći 19. ožujka, odnosno 25. lipnja ove godine.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics