Sve što znamo o Disneyjevoj seriji National Treasure: Edge of History!

Disney plus završava godinu na visokoj noti sa serijama Andor, Willow i sasvim prigodno za blagdane The Santa Clauses. Njihovo posljednje veliko izdanje za ovu godinu predstavlja dugo očekivani povratak popularne franšize, odnosno National Treasure: Edge of History. Serija je do sada imala zgodnu marketinšku kampanju koja je angažirala fanove franšize da sudjeluju u ‘treasure huntovima’. No koliko god je kampanja zgodno osmišljena, pitanje je da li sama serija ima nešto zanimljivo za ponuditi. Mene osobno nisu kupili s onim što su prikazali do sada, a ja sam veliki fan filmova. No, s druge strane ja sam i veliki fan Nicolas Cagea, pa čak da serija i bolje izgleda u najmanju ruku bi mi nedostajao njegov lik.

Za one koje veseli novi naslov franšize pa makar i ovakvom obliku idemo sažeti što sve znamo. Serija priča priču o Jess Valenzueli, 22-godišnjoj djevojci čiji se život preokrene naglavačke kada sazna za izgubljeno pan-američko blago koje bi moglo biti povezano s njezinim pokojnim ocem. Kao Ben Gates prije nje, Jess otkriva tragove skrivene u američkim artefaktima i znamenitostima, ali kako bi došla do blaga i otkrila tajne prošlosti svoje obitelji, mora nadmudriti trgovca antikvitetima na crnom tržištu koji živi prema vlastitom moralnom kodeksu.

U glavnoj ulozi tako gledamo Lisette Oliveru, koja je relativno novo ime u filmskoj industriji. No zato je tu Catherine Zeta-Jones koja tumači Billie Pearce, stručnjakinju za antikvitete koja je spremna riskirati sve kako bi se dočepala blaga. Kako bi se povukla paralela s filmovima u seriji se pojavljuju Justin Bartha, Harvey Keitel i Armando Riesco koji repriziraju svoje uloge tehnološkog genija Rileyja Poolea, FBI agenta Petera Saduskyja (sada umirovljenog) i agenta Hendricksa. Treba doduše istaknuti da oni nisu dio glavne postave. Oni su tu više pozadina, a na glavnu scenu stupa nova ekipa koja će pomogati Jess, a to su: Zuri Reed (Flatbush Misdemeanors) kao Tasha, Antonio Cipriano (The Sex Lives of College Girls) kao Oren, Jordan Rodrigues (Lady Bird) kao Ethan i Jake Austin Walker (Rectify) kao Liam, unuk agenta Saduskyja. U seriji također glumi i Lyndon Smith (Parenthood) kao FBI agentica Ross, uporna istražiteljica koji počinje shvaćati da je tu u pitanju velika zavjera.

Trenutačno se ne očekuje da će Cage reprizirati svoju ulogu u seriji, ali kolaju glasine da bi se mogao pojaviti u još nenajavljenoj drugoj sezoni. No, srećom, i dalje će biti znakova njegove prisutnosti tijekom cijele serije, poput naočala koje je prethodno posjedovao Benjamin Gates.

National Treasure: Edge of History na Disney plus platformu stiže 14. prosinca, s prve dvije epizode od ukupno deset. Prvu epizodu režirala je Mira Nair (Queen of Katwe) prema scenariju koji su napisali Marianne i Cormac Wibberley. Tvorci i izvršni producenti serije su također Marianne i Cormac Wibberley. Ostale izvršne producente čine Jerry Bruckheimer, Jon Turteltaub, Jonathan Littman, KristieAnne Reed i Rick Muirragui koji je ujedno i jedan od scenarista.

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics