Sve što trebate znati o ključnim likovima serije Castle Rock

Zašto bi bilo tko ikada boravio u gradu Castle Rock? Upravo je to pitanje bilo na pameti tvoraca serije Sama Shawa i Dustina Thomasona kada su stvarali antologijsku seriju izmišljenog grada. Taj gradić je i prije proživljavao pravi horor, od bijesnog psa do demona, ali nitko nikada ne napušta grad. “Ideja je bila da zamislimo one ljude s dovoljno hrabrosti i stamine koji će ostati u mjestu koje je bilo terorizirano nebrojeno puta.”

EW je objavio galeriju fotografija koja otkriva upravo te ljude koji su ključni likovi nadolazeće serije.

Henry nije u pravom smislu riječi lokalac. Castle Rock je njegov rodni grad, ali nakon što je bio involviran u misterioznu nesreću koja je rezultirala smrću njegovog oca, mladi Henry se prestao tamo osjećati kao doma. Sada kao odvjetnik osuđenika na smrt nastoji zaštiti one kojima nije preostalo puno nade – iako je vrlo rijetko u tome uspješan. “Prepoznaje da su ljudi koje zastupa uvelike slični njemu. Oni su zaboravljeni ljudi, oni od kojih se odustalo…” – izjavio je André Holland koji tumači lik Henryja Deavera.

Castle Rock
“Habeas Corpus” – Henry ima novog klijenta u zatvoru Shawshank. Henry Deaver (Andre Holland).

Što nas dovodi do njegovog novog klijenta, mršavog zatvorenika pronađenog duboko ispod Shawshanka. On traži upravo Henryja, i iako govori jako malo, čini se da zapravo zna mnogo. Prema Billu Skarsgårdu koji tumači tog lika, njegov identitet se nalazi u srcu misterije oko Castle Rocka, stoga ne čudi što ga znamo samo kao – “The Kid”.

Castle Rock
“The Box” – Bill Skarsgard.

Ruth je Henryjeva posvojiteljica, koja se muči s demencijom i uglavnom se drži svojeg doma gdje živi s Alanom Pangbornom. Unatoč svojoj bolesti Ruth je odlučna u svojoj namjeri da dane provodi kao i do sada, iako bi Henry radije da ona napusti grad u kojem je izgubila muža. Ona je upravo gdje želi biti. Ona je lik koji je jako vezan za to mjesto.” – izjavila je Sissy Spacek koja utjelovljuje lik Ruth Deaver.

Castle Rock
“Local Color” – Ruth Deaver (Sissy Spacek).

Molly se čini da ima kupca, što je rijetkost s obzirom da radi s nekretninama u gradu kojeg nitko ne bi želio zvati domom. No Molly koja je odrasla preko puta ulice od Henryja, je donijela puno neobičnih odluka tijekom godina, zahvaljujući nesreći koja ju čini… osjetljivom. “Ona je osoba koja egzistira u mjestu koje joj čini veliku nelagodu u svakom pogledu njezina života, ali se pravi da nije tako.” – izjavila je Melanie Lynskey koja tumači lik Molly Strand.

Castle Rock
“Habeas Corpus” – Molly Strand (Melanie Lynskey).

Fanovi Kinga će prepoznati Pangborna kao heroja Castle Rocka (Needful Things), šerifa koji je pobjedio demona (i koji se pojavljuje u još nekim Kingovim djelima). Sada više nije heroj kakav je bio, onaj koji je provodio zakon i koji se udvarao Polly Chalmers. Nova verzija Pangborna provodi vrijeme brinući za Ruth Deaver. “On je bio zaljubljen u nju 30 godina, a kada konačno završi s njom saznaje da ona boluje od demencije.” – objasnio je Scott Glenn koji tumači Alana Pangborna.

Castle Rock
“The Box” – Alan Pangborn (Scott Glenn).

Kao nadzornik zatvora Shawshank Dale Lacy tumači veliku ulogu u zatvaranju the Kida, te propagiranju ideje da Castle Rock svoju dugovječnost duguje upravo zatvorskom biznisu. “Priče o pravdi, zakonu i zatvoru su najbliže stvarnim čudovištima iz priča koje prenosimo u našoj kulturi.” – izjavio je Shaw.

Castle Rock
“Severance” – Dale Lacy (Terry O’Quinn).

Tako dolazimo i do sarkastične te vrlo znatiželjne Jackie Torrance koja je samoprozvana povjesničarka grada Castle Rock, a ujedno je i veliki macabre fan. Očito se nalazi na pravom mjestu za tako nešto. Jeste li već detektirali njezino prezime? “Moj lik je vrlo blizak jednom poznatom Kingovom liku.” – svojedobno je izjavila Jane Levy koja tumači Jackie.

Castle Rock
“The Box” – Jackie (Jane Levy).

Naravno Jackie Torrance nije i posljednji lik no zadnji je o kojem ćete otkriti nešto više detalja prije dolaska serije. Tu je i Noel Fisher kao zatvorski čuvar Dennis Zalewski; Chosen Jacobs kao Henryjev sin, Wendell Deaver kao Adam Rothenberg koji je Henryjev otac…

Castle Rock na Hulu stiže 25. srpnja, što znači samo što nismo zagazili u nove horor priče.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics