Superdeep: trailer na engleskom i jedan isječak iz ruskog SF horor filma!

Jedan od originalnih horor filmova koji ovaj mjesec stižu na platformu Shudder je i Superdeep. Sada konačno imamo i trailer na engleskom kojeg možete pronaći ispod teksta, gdje vas čeka i jedan kratki isječak. Film je napisao i režirao Arseny Syuhin. Producenti su Sergey Torchilin, Alexander Kalushkin, Ivan Tarlykov, Konstantin Elkin i Andrey Lyakhov.

Radnja filma je inspirirana stvarnim događajima, a sudeći prema traileru dio inspiracije dolazi iz kultnih filmova Alien i The Thing. Kola superduboka bušotina je najveće tajno rusko postrojenje, koje je zatvoreno radi neobičnih i neobjašnjivih zvukova koji su dopirali iz njezine dubine. Nakon toga objekt je zatvoren. Mali istraživački tim znanstvenika i vojnog osoblja se spušta ispod površine Zemlje kako bi saznali kakvu to tajnu skriva najdublja bušotina na svijetu. Ono što su otkrili je najveća prijetnja ljudskom rodu. Sudbina čovječanstva se sada nalazi u rukama onih koji su se zaputili u neistražene dubine Zemlje.

Kola superduboka bušotina je stvarna i nalazi se na poluotoku Kola na dalekom sjeveru Rusije. Njezina dubina je 12.262 metra, a napravljena je s ciljem detaljnijih znanstvenih istraživanja Zemljine kore. Točnije, tijekom Hladnog rata i Svemirske utrke, Amerika i Sovjetski Savez su vodili još jedan, bitno manje popularan rat, s ciljem iskapanja što dublje rupe da bi se otkrilo što se krije ispod Zemljine površine. Tijekom godina, detektirani su razni misteriozni događaji povezani s tom bušotinom. 1984. godine zabilježeni su neobjašnjivi zvukovi poput vriskova mnogih glasova na dubini većoj od 12 kilometara. Nakon tih događaja bušotina je zatvorena.

Film je sniman na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska, na samom sjeveru Rusije, gde su se zapravo i dogodili neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende. Superdeep nudi svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih znanstvenih projekata Sovjetskog saveza.

Glavne uloge tumače Milena Radulović, Nikita Dyuvbanov, Vadim Demchog, Ilya Ilinykh i Nikita Dyuvbanov.

Srpska glumica Milena Radulović u filmu tumači znanstvenicu Anu Fjodorovu koja predvodi ekspediciju poslanu da istraži neobični fenomen, a nedavno je otkrila i kako je postala dio glumačke ekipe. “Kada je na kastingu redateljica pitala šta žele, rekli su da ako može neka mlada Mila Jovović. Čim je čula prezime rekla je ‘E, pa ima ova mala Radulović’. Ustvari me odabrala radi prezimena.” – izjavila je Radulović koja je u intervjuu za srpski Elle istaknula kako joj je rad na ovom filmu bio iznimno izazovan. “Ništa slično nikada nisam imala u svom poslovnom iskustvu. Pripreme su trajale dva mjeseca, i ja sam ih shvatila vrlo ozbiljno. Kaskaderski treninzi, jer sam 90 posto akcijskih scena odigrala sama, vježba naglaska i izgovora, jer je film sniman na ruskom i engleskom, a što je najvažnije – da shvatim i ‘uhvatim’ stil igre u ovom žanru. U tome su mi pomogle Sigourney Weaver, Sandra Bullock i Noomi Rapace, čiju sam glumu analizirala u vrhunskim ostvarenjima žanra znanstvene fantastike.”

Film je nakon niza odgađanja svoju premijeru konačno doživio 15. travnja u Moskvi i Srbiji, a sada Superdeep stiže i na Shudder 17. lipnja.

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

His Dark Materials: finalni trailer za 3. sezonu serije!

Ovo je posljednja pobuna! BBC je danas objavio finalni trailer za treću i ujedno posljednju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics