Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće godine, budućnost Star Trek na TV-u barem za sada ostaje nejasna. Star Trek: Picard također završava, i to konačno u vrlo zadovoljavajućem tonu, ali to od igranih serija ostavlja jedino Strange New Worlds. Stoga je Alex Kurtzman, čovjek koji je zadužen za Trek za Paramount Plus dao nagovjestiti što je sljedeće u planu za Star Trek u TV formatu.

U intervjuu za SFX Magazin gdje je prvenstveno pričao o trećoj sezoni Picarda, Kurtzman je ponovno potvrdio da je serija uvijek bila zamišljena za prikazivanje u tri sezone. Međutim, izjavio je da je moguće da se priče iz serije nastave. Vrhunac treće sezone ponovno je predstavljanje kultne glumačke postave iz TNG-ja, a na konkretno pitanje o tome kako su glumci otvoreno zagovarali filmski nastavak, Kurtzman je rekao da su o tome pričali, i da je zapravo sve moguće. Kasnije se u intervjuu vratio temi nastavljanja tih priča, nagovještavajući da bi mogli raditi limitirane serije fokusirane na pojedinačne likove. A iako nije htio otkriti nikakve detalje, na samom kraju intervjua izjavio je kako planovi za proširenje Star Trek svemira postoje. Da ih je više nego dovoljno i da će uskoro biti otkriveni. No potvrdio je kako se na seriji Section 31 s Michelle Yeoh i dalje radi.

A nedavno su Terry Matalas, showrunner serije Picard, kao i neke zvijezde serijala izjavili kako se nadaju da će nakon treće sezone nastaviti sa spin-off serijom koju on zove “Star Trek: Legacy“. Iako je serija za sada samo pitch, već ima i peticiju koja ima preko 11,000 potpisnika. Zamišljena je kao više limitirani projekt usmjeren na likove koji bi se mogao smatrati alternativnim načinom za nastavak nekih od tih priča. A čak i u tom slučaju, još uvijek bi mogli završiti i s postavljanjem veće serije na isti način na koji su Short Treks epizode s posadom USS Enterprisea iz Discoveryja postavile Strange New Worlds.

Što se tiče već spomenute serije Star Trek: Strange New Worlds Akiva Goldsman, jedan od showrunnera, tvoraca i izvršnih producenata serije je potvrdio da je rad na trećoj sezoni počeo. Paramount Plus je objavio prvi isječak iz druge sezone serije tijekom globalne proslave “Dana Zvjezdanih staza”, ali od tada o tome nije bilo puno riječi, sve do nedavno kada je Goldsman govorio o nadolazećoj sezoni i potvrdio da treća sezona počinje sa snimanjem. Navodno se službena najava treće sezone čuva za 05. travnja iliti First Contact Day.

Check Also

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

The Ark: trailer za 2. sezonu SYFY-eve serije!

Fanove SYFY-eve serije The Ark razveselit će netom objavljeni puni trailer za drugu sezonu. Mi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics