Što je ljeto donijelo ili donosi na male ekrane u vidu novih SF serija

Dark Matter, Apple TV Plus

Iako su prve dvije epizode premijerno stigle još 08. svibnja, zadnja je prikazana 26. lipnja što je ipak svrstava na ovaj popis ljetnih serija. A za one koji ne vole iz tjedna u tjedan iščekivati nove epizode ovo je savršeno vrijeme za pogledati cijelu sezonu u jednoj večeri. Serija je temeljena na istoimenom i ujedno najprodavanijem romanu Blakea Croucha. Jason Dessen je otet u alternativnu verziju svog života; kako bi se vratio svojoj pravoj obitelji, kreće na mučno putovanje kako bi ih spasio od najstrašnijeg mogućeg neprijatelja: samog sebe. Showrunner, scenarist i izvršni producent serije je upravo sam Crouch (Wayward Pines, Good Behavior), što daje do znanja da se radi o prilično vjernoj adaptaciji. Ako je suditi po ocjenama na stranici Rotten Tomatoes kritika i publika se slažu da je riječ o jako dobroj seriji, s trenutno istom ocjenom od 82% kod kritike i publike.

The Acolyte, Disney Plus

Ako kod vas nije došlo do zasićenja Star Wars svemirom, tada će vas možda privući nova serija The Acolyte. Sastoji se od ukupno osam epizoda, od kojih su prve dvije premijerno stigle 04. lipnja, a do kraja sezone je ostalo još dvije trenutno neprikazane epizode. Riječ je prvoj igranoj Star Wars serija koja se odvija u razdoblju Visoke Republike, koja je na vremenskoj liniji smještena 100 godina prije događaja filma Star Wars: Episode I — The Phantom Menace. Nakadašnja Padawan ponovno se ujedinjuje sa svojim Jedi učiteljem kako bi istražila niz zločina, ali otkriva da su sile s kojima se suočavaju zlokobnije nego što su uopće mogli zamisliti. Općenito se fanovima do sada serija nije svidjela, a tome u prilog ide i trenutna ocjena na stranici Rotten Tomatoes gdje ju je publika ocjenila s mizernih 14%. Situacija s kritikom je potpuno drugačija, trenutna ocjena je 83% na čak 194 recenzije.

Orphan Black: Echoes, AMC

Spin-off serija Orphan Black: Echoes na AMC, AMC Plus i BBC America premijerno je stigla 23. lipnja. Smještena unutar istog svemira kao i orginalna serija, Echoes mnogo dublje ispituje koliko znanstvene manipulacije mogu utjecati na ljudsko postojanje. Radnja se odvija u bliskoj budućnosti, točnije u 2052., mnogo godina nakon događaja koji su zaokružili priču popularnog serijala Orphan Black. Uz tehnologiju kloniranja koja je sada uznapredovala u korak s vremenom, novi set subjekata ulazi u igru. Tako pratimo tri klona čiji se putevi isprepliću te zajedno kreću na putovanje, odmotavajući misterij svog postanka i otkrivajući priču o ljubavi i izdaji. Trenutne ocjene serije nisu baš sjajne, na stranici Rotten Tomatoes prva sezona ima 64% od kritike, ali svega 42% od publike. Za sada su prikazane prve tri epizode na gore navednim platformama, od ukupno njih deset.

WondLa, Apple TV Plus

Animirana dječja serija WondLa na Apple TV plus premijerno je stigla 28. lipnja. Riječ je o adaptaciji književne trilogije The Search for WondLa koju je napisao Tony DiTerlizzi (The Spiderwick Chronicles). Radnja se odvija oko Eve, znatiželjne, entuzijastične i živahne tinejdžerice koju u najsuvremenijem podzemnom bunkeru odgaja Muthr, robot njegovatelj. Na njezin 16. rođendan, napad na Evin bunker prisiljava je na izlazak na Zemljinu površinu koju sada nastanjuju vanzemaljci, nezemaljska fauna, i naočigled nema drugih ljudi. Zapravo, više se planet ne zove Zemlja – nego Orbona. Otto, ljupki divovski vodeni medvjed s kojim Eva dijeli telepatske moći, i Rovender, mrzovoljni izvanzemaljac s problematičnom prošlošću pridružuju se Evi dok ona vodi tim u opasnoj potrazi za ljudima, njezinim domom i njezinom pravom sudbinom.

Sunny, Apple TV Plus

Serija Sunny na Apple TV Plus premijerno stiže 10. srpnja, a ukupno ima deset epizoda. Riječ je o crnohumornoj SF triler seriji, u kojoj glavnu ulogu tumači Rashida Jones. Serija se bazira na romanu The Dark Manual iz 2018., autora Colina O’Sullivana. Rashida Jones tumači Suzie, Amerikanku koja živi u Kyotu u Japanu, čiji se život okrene naglavačke kada njezin muž i sin nestanu u misterioznoj zrakoplovnoj nesreći. Kao “utjehu” dobiva Sunnyja, jednog iz nove klase kućnih robota kojeg je napravila tvrtka njezinog supruga. Iako u početku Suzie mrzi pokušaje robota da popuni prazninu u njezinom životu, postupno razvijaju neočekivano prijateljstvo. Zajedno otkrivaju mračnu istinu o tome što se stvarno dogodilo Suzienoj obitelji i opasno se uplete u svijet za koji Suzie nije ni znala da postoji.

Time Bandits, Apple TV Plus

Iako nas od premijere serije koja se sastoji od ukupno deset epizoda ne dijeli puno vremena jer na Apple TV plus stiže već 24. srpnja, za sada još uvijek nije objavljen prvi trailer. Ovdje je riječ o remakeu kultnog filma Time Bandits (Vremenski banditi) iz 1981. godine redatelja Terryja Gilliama. Serija se opisuje kao “nepredvidivo putovanje putovanje kroz vrijeme i prostor s odrpanom skupinom lopova i njihovim najnovijim regrutom – Kevinom, jedanaestogodišnjim geekom povijesti. Zajedno kreću u uzbudljivu potragu kako bi spasili dječakove roditelje – i svijet.” Vođena likom koji tumači Lisa Kudrow, ekscentrična ekipa razbojnika kreće u epske avanture dok zle sile prijete njihovim osvajanjima i životu kakav poznaju. Dok se skupina kreće kroz vrijeme i prostor, nailazi na fascinantne svjetove daleke prošlosti dok traži blago, oviseći o Kevinu da rasvijetli svaku situaciju.

Terminator Zero, Netflix

Anime serija Terminator Zero na Netflix premijerno stiže 29. kolovoza sa svih osam epizoda. Iako smo se nadali da ćemo već imati prvi trailer s obzirom da je prvi pogled na seriju prikazan u sklopu događanja Anime Expo, izgleda da ćemo morati pričekati još malo na pokretne sličice. Podijeljen između dvije vremenske linije 2022. i 1997., Terminator Zero prati prošlost i sadašnjost rata Skyneta protiv čovječanstva. Kada je vojnik poslan u prošlost da promijeni sudbinu čovječanstva i zaštiti znanstvenika Malcolma Leeja, koji je radio na pokretanju konkurentskog AI sustava. Dok Malcolm prolazi kroz moralne složenosti svoje tvorevine, progoni ga neumoljivi ubojica iz budućnosti, što zauvijek mijenja sudbinu njegovo troje djece. Iako šira publika još nije imala prilike vidjeti pokretne sličice, oni koji jesu su čini se vrlo zadovoljni viđenim. “Isječak je trajao svega šest minuta, ali je ostavio snažan dojam. Scena koja se odigrava prikazuje ženu koju progoni Terminator, pokušavajući sve što može u nastojanju da pobjegne sa svojim životom i zaustavi svog progonitelja…”

Check Also

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics