Lord of the Rings: stižu novi filmovi!

Novi filmovi Lord of the Rings su na horizontu! Ta je informacija već vjerojatno došla do vas, jer širi se brzinom požara. No pitanje je da li nam uopće trebaju novi filmovi, jer kakve su šanse da će biti bolji od onih koje već imamo. Nije stvar novaca koji će se uložiti u njih, jer kristalno je jasno da treba puno više od izdašnog budžeta da bi se postigla takva filmska magija. To je potvrdila i Amazonova serija. Stari filmovi drže korak s vremenom, pa teško da se može reći da se novi rade za nove generacije. Novi se filmovi rade da bi se zaradilo, i to je okej, valjda, jer uvijek se možemo vratiti i uživati u filmovima Petera Jacksona. Nove će najvjerojatnije brzo pregaziti vrijeme, ali dati ćemo im šansu da nas probaju razuvjeriti da nisu samo nova fast food filmska hrana.

Warner Bros Discovery i New Line Cinema sklopili su novi višegodišnji ugovor sa švedskom kompanijom Embracer Group kako bi se udružili na novim filmovima franšize. Predsjednik i glavni izvršni direktor WBD-a David Zaslav objavio je to tijekom razgovara o rezultatima zarade u četvrtom kvartalu 2022. Embracer Group je prošle godine kupila kompaniju Middle-earth Enterprises čime je dobila prava na korištenje djela J.R.R. Tolkiena za potrebe snimanja filmova, stvaranja videoigara, postavljanja kazališnih predstava, tematskih parkova i sl.

Trenutno je u produkciji animirani film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim čija se radnja ugrubo odvija dva stoljeća prije događaja filmova Hobbit i Lord of the Rings. Taj se film počeo snimati prije no što je kompanija Embracer Group kupila prava tako da taj projekt nije dio ugovora između dviju kompanija. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim se u kinima očekuje 12. travnja 2024. godine.

Ovaj ugovor nema nikakve veze ni s Amazonovom serijom Lord of the Rings: The Rings of Power. Taj projekt smije koristiti samo Tolkienove dodatke i fokusira se na Drugo doba, koje se događa tisućama godina prije Froda i ostatka družine. I dok je ugovor s Warner Bros. Discoveryjem za isti izvorni materijal kao i njihovi prethodni filmovi, oni navode da nijedan nadolazeći film neće biti ponovno ‘pokretanje’ onoga što je bilo prije.

“Slijedom naše nedavne akvizicije kompanije Middle-earth Enterprises uzbuđeni smo što smo započeli suradnju s kućama New Line Cinema i Warner Bros. Pictures, što će rezultirati povratkom svijeta J.R.R. Tolkiena na veliki ekran i to na novi i uzbudljiv način. Shvaćamo koliko su cijenjena ova djela a radeći zajedno s našim partnerima u New Line Cinema i Warner Bros. Pictures planiramo poštovati prošlost, gledati u budućnost i pridržavati se najviše razine kvalitete i produkcijske vrijednosti.” – izjavio je Lee Guinchard, direktor kompanije Embracer Group.

Peter Jackson i njegove suradnice na filmovima Lord of the Rings, Fran Walsh i Philippa Boyens, izjavili su da su upućeni u najnovija događanja. “Warner Bros. i Embracer su nas informirali o svakom koraku. Veselimo se daljnjem razgovoru s njima kako bismo saznali njihovu viziju za napredovanje franšize.”

Check Also

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics