Za blagdane stiže najduža epizoda serije Black Mirror

Sve za sada upućuje na to da 28. prosinca stiže bar jedna neobična epizoda sad već kultne serije Black Mirror. Netflix je kreirao stranicu za Black Mirror: Bandersnatch, gdje piše da je riječ o filmu, iako je klasifikacija i dalje pod TV serijama. Nije čudno da nas Netflix želi zbuniti, jer sasvim sigurno želi svojim gledateljima prirediti iznenađenje, stoga iako vjerojatno i dalje očekujemo format serije, prema svemu sudeći nadolazeći Bandersnatch će trajati sat i trideset minuta što ga stavlja u rang filma (važno je doduše napomenuti da se minutaža na stranici u međuvremenu promjenila i sada stoji na samo 2 minute!?). Već ranije ove godine producenti su izjavili da i ionako smatraju svaku epizodu malim filmovima, ali im za sezonu serije ipak treba manji budžet nego za snimanje dugometražnog filma.

Nagađa se da će upravo Bandersnatch biti interaktivna epizoda, pa bi trajanje tehnički trebalo varirati, čemu ide u prilog i još jedan komad infomacije koji je procurio na korejskim stranicama (Korean Media Rating Board) gdje je navedena minutaža bila čak 312 minuta. Na istim stranicama otkriveno je također kako je David Slade (Metalhead) redatelj Bandersnatch epizode/filma, te da Fionn Whithead tumači jednu od glavnih uloga. To je potkrijepila i Netflixova aplikacija za smart TV, s obzirom da su neki od fanova uspijeli napraviti screenshotove gdje se jasno na slikama s aplikacije vidi Fionn Whithead kao jedan od likova, kao i Will Poulter. Korejske stranice su otkrile i kratak sinopsis za Bandersnatch: “Mladi programer je pretvorio fantasy roman u igru. Uskoro se počinju miješati stvarnost i virtualni svijet stvarajući pomutnju…”

Zanimljivo je da i sam naziv Bandersnatch ima svoje korijene u kulturi video igara. “Bandersnatch” je projekt koji nikada nije ugledao svjetlo dana. Riječ je o igri koja je razvijana 1984. godine.

Još jedan razlog više da se veselimo blagdanima, 28. prosinca ne može doći dovoljno brzo.

Black Mirror: Bandersnatch

Black Mirror: Bandersnatch

Check Also

Novi teaser za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su novi teaser trailer za vrlo iščekivanu spin-off seriju Dune: …

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

One comment

  1. “The Bandersnatch (plural bandersnatchi) is a fictional alien species in Larry Niven’s Known Space universe…”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bandersnatch_(Known_Space)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics