Stiže friški “Kingsglaive Final Fantasy” film koji će služiti kao prikvel za Final Fantasy XV

 

Naravno da će serijal koji postoji već trideset godina imati svoje uspone i padove, gotovo da se i ne može očekivati neka pretjerana konzistentnost od nečega što traje toliko dugo. Ipak, riječ je o kreatorima koji dolaze i odlaze pa, nakon toliko godina, ljudi koji su realizirali svoju viziju sada više na njoj i ne rade. A i ne samo to, riječ je i o onome što fanovi žele. Prije trideset godina to je bilo nešto drugo, jednostavnije, možda i maštovitije, danas su standardi drugačiji i stvar treba biti veća, jača, sjajnija, glasnija…

U ovom slučaju, riječ je o legendarnom serijalu “Final Fantasy” koji se uglavnom vrti oko video igara (uskoro nas čeka petnaesti nastavak, mada ako računamo spinoffove, prikvele i što još već ne, tada je broj znatno veći), ali koji se proširio i na ostale medije. Najpoznatiji alternativni pokušaji bili su animirani filmovi, svaki put do sada napravljeni u najmodernijoj digitalnoj animaciji. Tako smo 2001. godine dobili “The Spirit Within“, vizualno prekrasan i osim toga poprilično grozan SF film koji je htio pobjeći od očekivanja fanova i biti pristupačan široj publici. To baš i nije prošlo najbolje pa su 2005. godine otišli u suprotnom smjeru i napravili “Advent Children” nastavak diskutabilno najpoznatijeg nastavka u franšizi Final Fantasy-a VII. To je kod fanova prošlo nešto bolje, ali generalno, nije bilo riječ o ničemu posebno uspješnom.

Square Enix je očito zaključio da im se više isplati raditi ovo potonje tako da će najavljeni film “Kingsglaive” zapravo biti prikvel na nadolazeći Final Fantasy XV.

Osim što je riječ o igri koja je u proizvodnji već deset godina, kompanija očito stvarno vjeruje u nju pošto markentinška kampanja, osim ranije spomenutog filma, uključuje i anime i demoe koji nude originalne scene koja se neće moći vidjeti kasnije u igri.

Što se same radnje tiče, ona ponovno uključuje kristale, kraljevstva, čudovišta i mladiće s otkačenim frizurama koji mašu prevelikim mačevima, ali ovoga puta stvari ipak djeluju malo drugačije, primarno zato što radnja istovremeno izgleda futuristično, s brojnim steampunk i cyberpunk elementima. Square Enix već neko vrijeme gura franšizu van klasičnog fantasy štiha po kojemu je postala poznata, ali Final Fantasy XV izgleda kao potencijalno najuspjeliji njihov proizvod u posljednjih desetak godina.

Hoće li film i igra ispasti dobri, to tek trebamo saznati, ali svakako bacite oko na prekrasan trailer koji izgleda kao da bi mogao povisiti ljestvicu kvalitete filmove iz Final Fantasy franšize.

U filmu su glasove glavnim likovima posudili Sean Bean, Lena Headey i Aaron Paul.

Datum izlaska filma još uvijek nije poznat, ali zna se da će izaći prije video igre koja izlazi 30. rujna 2016. godine.

04042016_kingsglaive_poster

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics