Putovanje je daleko od gotovog, stigao je prvi trailer za seriju Star Trek: Picard

Tijekom Star Trek Universe panela u dvorani H na San Diego Comic-Conu, CBS All Access je premijerno predstavio prvi trailer za seriju Star Trek: Picard. Ukoliko ste se brinuli da bi to mogla biti depresivna Trek serija, u kojoj Jean-Luc žali za nekim boljim vremenima i krati dane ispijajući svoje vino, sada možete odahnuti. Svi koji ste sumnjali u najočekivaniji Trek projekt nove generacije (heh), gasite žutu uzbunu, jer trailer za Star Trek: Picard je vrlo obećavajući.

Nakon početnog promo materijala i scena ostarjele ikone u svom vinogradu, u društvu psa (za kojeg je sada i službeno potvrđeno da se zove No. 1!), trailer nam je dao i prve prave informacije vezane za radnju. Kao i razlog zašto se kapetan Jean Luc Picard, odnosno Sir Patrick Stewart, vratio na Posljednju granicu. A razlog je ni više ni manje nego spasilačka misija vezana za povratak androida Date! Da dobro ste pročitali.

Kao što je dolazak samog Brenta Spinera oduševio fanove u dvorani, nas je razveselio njegov povratak među žive, što će konačno pružiti priliku da se TNG ekipa dostojno oprosti od fanova nakon razočaravajućeg Nemesisa. Da, ekipa, ili bar jedan njezin dio, jer se osim Spinera vraćaju i zapovjednik Riker, sada kapetan (Jonathan Frakes) i njegova partnerica, savjetnica Deanna Troi (Marina Sirtis). Ako vam to nije dovoljno, ekipi se priključuje i Seven of Nine (Jeri Ryan), ali i Borg dron Hugh (Jonathan Del Arco), kojeg će se fanovi prisjetiti kao nezavisne radilice iz TNG epizode “I, Borg”. Jesu li to svi povratnici iz TNG serijala teško je reći, budući da je prije nekoliko dana LeVar Burton (Geordi La Forge) naglasio da bi se i on mogao pridružiti Picard timu, dok je showrunner Michael Chabon izjavio da su sve opcije za povratak omiljenih likova otvorene, ali ne i kao cameo, nego kao integralni dio radnje. Sudeći po recentnim događajima, očekivanja za povratak svih likova nisu više samo stvar puste želje.

No prave zvijezde Picard serijala, osim titularnog kapetana, ipak su novi likovi, koje također možemo vidjeti u traileru, Picardova ekipa koja će pomoći ostarjelom bivšem časniku Flote da spasi svog prijatelja. To su Alison Pill koja igra Dr. Agnes Jurati, sposobnu znanstvenicu s problemima komunikacije. Michelle Hurd je Raffi Musiker, osoba iz Picardove prošlosti, koja se bori s demonima iz prošlosti. Isa Briones je Dahj, misteriozna djevojka koja nakon proživljene tragedije odlučuje pronaći Picarda i zamoliti ga za pomoć. Santiago Cabrera poput Picarda bivši je časnik Zvjezdane flote, Cristobal „Chris“ Rio. Tu su i dva vanzemaljska lika, po svemu sudeći Romulanci Harry Treadway igra Nareka, dok je Evan Evagora Elnor.

Radnja je smještena u 2399. godinu, te je povezana s posljedicama uništenja Romulusa nakon Hobus supernove, a  na panelu je potvrđeno da će upravo Romulanci (s kojima je Picard posebno povezan) igrati važnu ulogu u Picardovoj misiji. Da li će biti na savezničkoj ili neprijateljskoj strani teško je reći, ali veseli nas povratak ove fascinantne frakcije koja je dobila relativno malo prostora u Trek franšizi nasuprot mnogo razvikanijim Klingoncima ili Borgu.

Iako je već 6 epizoda snimljeno (od ukupno 10 prve sezone), saznali smo i novi datum premijere, koja je s kraja ove, pomaknuta na početak iduće, 2020. godine.

Star Trek: Picard
Patrick Stewart kao Jean-Luc Picard; Evan Evagora kao Elnor; Santiago Cabrera kao Rios; Michelle Hurd kao Raffi.
Star Trek: Picard
Patrick Stewart kao Jean-Luc Picard; Isa Briones kao Dahj.
Star Trek: Picard
Patrick Stewart kao Jean-Luc Picard.
Star Trek: Picard
Jeri Ryan kao Sedma od Devet .
Star Trek: Picard
Evan Evagora kao Elnor; Alison Pill kao dr. Jurati; Patrick Stewart kao Jean-Luc Picard.
Star Trek: Picard
Dio glumačke ekipe na SDCC-u 2019.

Check Also

Otkriveno je kada stiže HBO-ova serija o Harryju Potteru!

Nakon što je J. K. Rowling bila minimalno uključena u iščekivani specijal Harry Potter 20th …

Serija True Detective obnovljena je za 5. sezonu!

Za sve vas koji ste uživali u četvrtoj sezoni HBO-ove serije True Detective (Pravi detektiv) …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics