Stigao je prvi teaser trailer za Avatar: The Way of Water!

Nakon više od desetljeća čekanja, trailer za Avatar: The Way of Water (Avatar: Put vode) konačno je stigao da nas vrati u prekrasne krajolike Pandore. I iako su kadrovi doista vrlo upečatljivi, iako sve izgleda živo, šaroliko i naprosto divno, ne možemo reći da se ovo baš isplatilo toliko čekati. No ovo je tek prvi teaser i nema sumnje da je namjerno montiran da nam otkrije što manje, ali istina je da čak i s tim sazanjem ne nalazimo da smo posebno uzbuđeni oko filma. Naravno da ćemo film pogledati, ali nismo ‘zagrijani’, kako za ovaj nastavak, tako ni za ostala tri koja stižu 2024., 2026. i 2028. godine.

Avatar Jamesa Camerona počeo se prikazivati u kinima 2009. godine i od tada je na tronu najuspješnijeg filma svih vremena. Cameron je tada napravio revoluciju u kinima, vizualno zapanjujućom pričom koja je i ekološki osviještena. Prvi je film osvojio tri Oscara te je potukao sve rekorde gledanosti koje drži još i danas.

Smještena desetak godina nakon događaja prvog filma radnja prati priču o obitelji Sully. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru u oživljavanju prvotnih potraga, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

Režiju i ovog puta potpisuje James Cameron, a producenti su Cameron i Jon Landau.

Povratničku glumačku ekipu filma čine Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore, Dileep Rao, Stephen Lang, Matt Gerald i Sigourney Weaver. Nova lica koja ćemo prvi puta gledati u drugom filmu su Kate Winslet kao Ronal – vođa klana Metkayina, Edie Falco kao general Ardmore, Michelle Yeoh kao dr. Karina Mogue, Vin Diesel, Jemaine Clement kao dr. Ian Garvin i Oona Chaplin uz dosta mladih glumačkih snaga koje između ostalog čine i Jamie Flatters kao Neteyam (prvorođeni sin Jakea i Neytiri), Britain Dalton kao Lo’ak (drugi sin Jakea i Neytiri) te Trinity Bliss kao Tuktirey (kćer Jakea i Neytiri).

Avatar: The Way of Water u kina stiže 16. prosinca. Kako bi pobudili apetit i podsjetili na događaje iz prvog filma, u kinima će se od 22. rujna moći ponovno pogledati i prvi film.

Avatar: The Way of Water

Check Also

Serija Goodbye Earth istražuje život usred odbrojavanja do sudnjeg dana

Nekako nam je do sada izmicala ispod radara korejska SF serija Goodbye Earth, koja za …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics