Stigao je friški trailer za Westworld koji pokazuje kakav nas kaos očekuje u daljnjim epizodama

 

04102016_westworld_post_1

Jučer je na HBO konačno stigla dugo očekivana prva epizoda sf serije “Westworld“. U slučaju da do sada nekim čudom niste čuli za nju, riječ je o remakeu istoimenog kultnog filma iz 1973. godine, snimljenog po scenariju poznatog pisca Michaela Crichtona (Jurassic Park).

Idejni tvorac serije je Jonathan Nolan, koji je i režirao prvu epizodu, dok je koncept serije napisao zajedno sa suprugom Lisom Jay.

Prva epizoda Westworlda privukla je ukupno 3.3 milijuna gledatelja, što je za sada čini najgledanijom HBO premijerom jedne serije još od 2014. godine i debitantske epizode odlične serije “True Detective“. Premijerna epizoda Westworlda iza sebe je ostavila i slavnu Igru prijestolja koja je u prvoj epizodi privukla 2.2 milijuna gledatelja.

Premijerna epizoda Westworlda traje 68 minuta, a prvu sezonu činit će ukupno deset epizoda. Svaku je režirao drugi redatelj, osim finala kojeg kao i prvu epizodu potpisuje Jonathan Nolan.

Radnja je očekivano vrlo slična priči iz filma u kojoj je Westworld zabavni park s tematikom Divljeg zapada. No, serija se problematikom umjetnih bića bavi na puno dubljoj razini nego što je to bio slučaj s filmom. No ni to nije ništa novoga za svakoga tko je pratio trailere i informacije o seriji, a i sama uvodna epizoda nam je dala potvrdu da nas očekuje ozbiljno hvatanje u koštac s umjetnom inteligencijom.

Serija nas naprosto zadirkuje sa širokim spektrom istraživanja moralnosti, ljudske prirode, granica svijesti, ali sama premijerna epizoda je prigodno bila više usmjerena na istraživanje, gradnju i predstavljanje svog neobičnog i mračnog sf svijeta. Da smo jedva zagrebli o njegovu površinu ukazuje i novi trailer koji nam daje uvid u kaos u koji smo ujahali.

Sudeći po prvoj epizodi glumačka postava je također očekivano sjajna. Još sjajniji su specijalni efekti na kojima HBO očito nije štedio jer je cijela sezona koštala više od 100 milijuna dolara.

Kritičari su čini se zadovoljni s obzirom da je na Matacrticu prosjek ocjena na osnovu sadašnjih 40 recenzija 73 od 100. Gledatelji su isto vrlo zadovoljni ako je suditi prema IMDB-u gdje je seriju za sada ocjenilo 6,467 korisnika i to s ocjenom od čak 9.3/10. Što se nas tiče mi još sređujemo svoje dojmove, ali recenzija će doći dovoljno brzo pa ćete tamo moći iščitati i našu ocjenu.

Check Also

Kingov Talisman će konačno doživjeti tv adaptaciju!

Čini se da će Talisman konačno dobiti svoju televizijsku adaptaciju. Riječ je o mračnom, avanturističkom …

The Adam Project: friške fotke iz Netflixovog SF filma!

Završilo je snimanje na Netflixovom SF filmu The Adam Project, a povodom obilježavanja te prilike …

Web Statistics