“Stargate” se vraća na novoj digitalnoj platformi kao prikvel serija

Popularna, dugovječna SF franšiza Stargate se vraća kao digitalna MGM-ova serija “Stargate Origins“. Vijest stiže friško s aktualnog San Diego Comic-Cona na kojem se prigodno, retrospektivno obilježila 20. godišnjca serije “Stargate SG-1“.

Na koncept nove serije će se trebati naviknuti. Prva sezona se sastoji od ukupno 10 epizoda, od kojih će svaka trajati otprilike 10 minuta. Ne, nismo pogriješili, i dobro ste pročitali. Epizode će biti ekskluzivno dostupne na web stranici “Stargate Command” putem pretplate. Stranica će također služiti za sve službene stvari i objave povezane uz Stargate, uključujući i sadržaje iz gotovo 25. godina duge povijesti franšize.

Riječ je o Stargate SG-1 prikvel seriji. Radnja će pratiti mladu Catherine Langford dok pokušava razriješiti misterij koji leži iza Zvjezdanih vrata da bi spasila Zemlju od nezamislive tame. Lik Catherine Langford se prvi puta pojavio u filmu iz 1994. godine, a zatim i u prvoj sezoni serije Stargate SG-1. Ona je kćer arheologa Paula Langforda koji je otkrio Stargate.

Stargate Origins će režirati Mercedes Bryce Morgan (Virtual Morality), a snimanje prema scenariju kojeg potpisuju Mark Ilvedson i Justin Michael Terry započinje već u kolovozu.

Ovo je očito testiranje novog terena bez iznimno velikih ulaganja. Sličnu strategiju primjenio je CBS za svoju novu seriju “Star Trek Discovery”.

Stargate Command kao i sama serija će biti lansirani na jesen. Točan datum izlaska, više o platformi, i cijenu pretplate ćemo saznati tokom idućih tjedana.

MGM-ovo uskrsnuće franšize je sasvim sigurno dobro došlo, ali nama je definitvno kost u grlu ovih 10 minuta trajanja epizode. To bi čak i bilo jasno da je riječ o sadržaju koji se neće bar direktno plaćati, pa da je serija zamišljena u pravom simislu kao zahvala fanovima. Za sada nije jasno ni kako će nova serija utjecati na film koji se razvija, ali MGM najvjerojatnije smatra da ima prostora za nove/stare priče smještene u isti svemir.

Stargate Origins

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics